Diskuse:Tapiserie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Ryj v tématu „Chce o tom někdo diskutovat?

Navrhuji sloučit článek gobelín s tímto článkem. --Vrata (diskuse) 20. 4. 2015, 15:42 (CEST)Odpovědět

@Vrata:Sloučeno. --Vlout (diskuse) 12. 7. 2016, 22:26 (CEST)Odpovědět

@Vlout @Jan Myšák, @Tomas62 Navrhuji heslo revertovat před 9.5.2023. Původní koncept byl psán podle vědeckých publikaci Jarmily Blažkové, chybějící odkazy a citace jsem na výzvu wikipedisty @Ryj doplnila. Jenže pan Ryj původní článek 9.5.2023 z větší části vymazal. Zásadní chyby:

1) přesně formulované věty nahrazeny nepřesnými, zastaralými nebo subjektivními formulacemi.
2) zbytečně vyškrtané dvě třetiny jmen významných výtvarníků, kteří byli zařazeni podle evidence Sdružení textilních výtvarníků ČR a podle kartotéky UMPRUM muzea v Praze. Asi likvidace konkurence či osobní averze wikipedisty Ryj.

Díky!--Dobroš (diskuse) 11. 5. 2023, 13:15 (CEST)Odpovědět

Chce o tom někdo diskutovat?[editovat zdroj]

Článek je po změně z 9.5. koncipován tak, že to odpovídá struktuře osvědčené v několika desítkách výtvorů s podobnými tématy. Jestlli to odpovídá vědeckým publikacím (a názorům) paní Blažkové nemohl Ryj vědět. O tom a o povinných odkazech na zdroje autorka půvdní verze jaksi pomlčela – jak vyplývá z řady příspěvků na její diskusní stránce, není to u ní nic neobvyklého. Ryj odstranil jen neozdrojované a irelevantní informace, ke kterým patřila asi stovka jmen výtvarníků a tkadlen. O zdroji těchto údajů se autorka zmiňuje teprve zde a jejich relevance pro encyklopedii je velmi problematická. (Stopadesát jmen, o kterých snad někdy slyšeli jen studenti dějin umění, laici jen zcela vyjímečně, zčásti ani přímo nesouvisí s tapiserií). Ty „zastaralé“ a „subjektivní“ formulace se zakládají uvedených zdrojích (vědecky ověřených podobně jako ty od paní Blažkové). Ryj jen doufá, že nejsou fašistické – jak se toho dopustili jiní kritici kolegyně Dobroš. Ty chybějící odkazy kolegyně doplnila asi z 5%. Pokud neozdrojuje zbytek údajů, budou ho asi muset odstranit kompetentní wikipedisté.--Ryj (diskuse) 11. 5. 2023, 18:01 (CEST)Odpovědět