Diskuse:Správní obvod obce s rozšířenou působností Krnov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Významnost / AfD[editovat zdroj]

článek v této podobě je pouhým seznamem obcí a evidentně spadá pod WP:NOT:"Články ve Wikipedii nejsou:Pouhou sbírkou interních odkazů, s výjimkou rozcestníků (je-li název článku nejednoznačný) a seznamů, které pomáhají s organizací článků. Jako doplněk k článku však související interní odkazy mohou být připojeny." a "Neencyklopedickou křížovou kategorizací, jako „lidé etnické/kulturní/náboženské skupiny X zaměstnaní v závodě Y“ nebo „Restaurace specializované na typ jídla X ve městě Y“. Podobná křížová kategorizace není dostatečnou základnou pro tvorbu článku, ledaže by průnik těchto kategorií byl sám o sobě významným kulturním fenoménem." Evidentně také nemá encyklopedickou významnost.--Yopie 6. 1. 2011, 21:19 (UTC)

V tom případě by bylo logičtější založit AfD (pokud jde o WP:NOT). Významnost podle mého názoru není předmětem sporu, kromě toho zde máme celou Kategorie:Obvody obcí s rozšířenou působností. --Wikipedista:BobM d|p 6. 1. 2011, 21:24 (UTC)
Asi ano, už jsem autorovi psal, ať založí kategorii. Ale nechce se mi podstupovat martyrium a dávat do AfD všechny jeho články a obtěžovat ostatní hlasováním..--Yopie 6. 1. 2011, 21:27 (UTC)
Ted tě nechápu. Proč by měl zakládat kategorii? Kromě toho tohle je seznam. Významnost nebude sama o sobě sporná (v tom případě můžeme smazat celou Kategorie:Obvody obcí s rozšířenou působností). --Wikipedista:BobM d|p 6. 1. 2011, 21:29 (UTC)
No vidim ze prechod od okresu k ORP bude i na wikipedii vesely. Geografické jevy mají fraktální uspořádaní, s tím budete zápasit vždycky. Správní obvod ORP je prostě jiná úroveň než okres, atd. Můžeme to maskovat slovy "Krnovsko", "Osoblažsko" (vymezené vždy tak, jak se nám to zrovna hodí). Ale bordel v tom bude velký. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 213.195.215.190 (diskusebloky) 6. 1. 2011, 23:11–23:24 (CE(S)T)
Yopie, toto není "pouhá sbírka interních odkazů", ale seznam sídelních celků tvořících společně jeden významný územně-správní celek. Takovým seznamem by byl i v případě, kdyby uvedené názvy obcí a místních částí na žádné články neodkazovaly, t. j. nejde JEN o sbírku odkazů. Proč tady citujete cosi o křížové kategorizaci není zřejmé. Obvody rozšířené působnosti obcí nevznikly nahodilým křížením nesouvisejících kritérií, ale byly zcela záměrně ustaveny jako integrální územní a správní celky. Tato úroveň územně správního členění je v současné době po obcích a krajích třetí nejvýznamnější a jako taková nepochybně a evidentně je významným kulturně-socíálním fenoménem. Krom toho, článek na Wikipedii standardně může být tvořen almanachovitými informacemi, jako jsou seznamy nebo tabulky, zejména pokud je to přehlednější než beletristický text. Vymezovat územně-správní celky výčtem je vcelku obvyklé. A pokud, Yopie, nechcete ostatní obtěžovat zbytečnými diskusemi a neopodstatněnými návrhy, není nic jednoduššího, než abyste tak nečinil. --ŠJů 8. 1. 2011, 15:47 (UTC)

Návrh na sloučení[editovat zdroj]

  • I přes probíhající AfD jsem proti návrhu na sloučení do článku Krnov --Wikipedista:BobM d|p 10. 1. 2011, 12:36 (UTC)

Obvody působnosti pověřeného obecního úřadu[editovat zdroj]

Není nejšťastnější v článku o SO ORP Krnov členit obce podle pověřených obecních úřadů. Co když se obce 2. stupně např. zruší? 213.195.215.190 10. 1. 2011, 12:58 (UTC) To je důsledek sloučení dalších tří článků. KAždopaádně, kdyby se hypoteticky tento stupeň samosprávy zrušil, bude to tak jako tak znamenat úpravu tisíců článků, a i v tom případě to říká aspoň něco o historickém uspořádání. JAn 10. 1. 2011, 13:42 (UTC)