Diskuse:Sirný pramen (Lužické hory)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Navrhuji přesunout tento článek do např. "Sirný pramen (ČR)" nebo tak nějak a "Sirný pramen" nechat pro článek, který bude buď jen redirectem na fumarolu, spíše však rozcestníkem Fumarola/Sirný pramen (ČR). Problém je hlavně, že na stránkce Pramen je Sirný pramen označen jako typ pramene, článek Sirný pramen však mluví jen o tom jednou prameni. Vyjádřete se, brzy začnu s přesunem.

16. 1. 2010, 13:02 (UTC), Utar

P.S.: Je pravda, že fumarola vypouští různé plyny a solfatara je typem fumaroly, která vypouští sirné plyny? Je tedy rozdíl mezi fumarolou a solfatarou? Navíc: je solfatar (ž.) nebo solfatar (m.)? - já byl přesvědčen o tom druhém. Předem díky za odpověď

Odpovím si sám, protože jsem si to už našel: fumarola vypouští plyny, solfatara je typ fumaroly vypouštějící sirné plyny. Když je "ta fumarola", bude i "ta solfatara".
Tak a jdeme přesouvat. 18. 1. 2010, 13:59 (UTC), Utar
Přesun dokončen - obecně Sirný pramen, konkrétně Sirný pramen (Lužické hory).
Maximálně je ještě potřeba změnit název této stránky (viz níže); to už ale nechám na jiných.
26. 1. 2010, 20:30 (UTC), Utar

Změna názvu[editovat zdroj]

Až po přesunu jsem zjistil, že odkaz na wikicommons je Sirný pramen (Hamerský potok). Jak je to s názvy pramenů (podle místa/podle toku)? Je to potřeba změnit? 26. 1. 2010, 18:59 (UTC), Utar

Jenom krátký komentář mimochodem, jak zrovna přidávám k článku kategorii obce. Myslím, že není třeba ten rozdíl nážvů mezi c: a cs: nějak řešit. Nejde o nic mimořádného a hlavní je, když budou na sebe navzájem odkazovat (tj. na cs: commonscat, na commons iw cs:). Pokud jde o rozlišovače pramenú, soudím, že zatím zcela postačí nějaký vždycky vynajít ad hoc, těch položek je oproti tokům či kopcům minimum. V tomhle konkrétním případě je rozlišovač Lužické hory nejen věcně správný, ale myslím, že docela informativně výstižný (různých Hamerských potoků je celá hromada). Takže bych klidně nastálo ponechal Sirný pramen (Lužické hory), nenastane-li nějaká další kolize. --Miaow Miaow (diskuse) 27. 4. 2012, 16:44 (UTC)