Diskuse:Seznam ostrovů Řecka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Mircea v tématu „K přepisu názvů

Názvy řeckých ostrovů[editovat zdroj]

Dodělávám po kouskách ty ostrovy, ovšem je zde nepřekonatelná potíž: každý ostrov má dobře dvě až tři jména v češtině, mimoto pak existují jistě dvě jména řecky, a daále pak přepisy německy, anglicky, francouzsky... Pokouším se zde používat něco, co je dle mne asi nejsprávnější, jsem si však jist, že se asi mýlím - no tak editujte s odvahou... -jkb- 17:13, 2. 12. 2005 (UTC)

koncepce článků o řeckých ostrovech[editovat zdroj]

mimo toho článku v budoucnu budou jistě i stránky o jednotlivých souostrovích jako Kyklady, Sporady atd.; v různých wikipediích existuje chaos a nejednotnost, navrhuji tedy, že ty jednotlivé články budou popisné, seznam ostrovů tam bude jen stručně (největší či nejznámější atd.), poněkud podrobnější seznam (i když ne kompletní - 3000 ostrovů) bude pak v tomto článku. To je návrh. -jkb- 17:12, 3. 12. 2005 (UTC)

Seznam řeckých ostrovů[editovat zdroj]

Název článku není po češtinské stránce dobře, správně by se měl tento článek jmenovat Seznam řeckých ostrovů ** --MiroslavJosef 16:28, 4. 7. 2008 (UTC)

Oponuji. Původní název, Řecké ostrovy, byl správný. Seznam to není, jsou tam i další formulace a informace. -jkb- (cs.source) 17:25, 4. 7. 2008 (UTC)

K přepisu názvů[editovat zdroj]

Snažím se sjednotit většinu ostrovů pod doporučený přepis novořečtiny (viz diskuse k ní). Nechávám samozřejmě výjimky u názvů zažitých (Kréta, Lesbos...) a tam, kde se vychází spíš ze starořecké podoby -- Délos, Dodekanés, Kós. --Mychajlo 22. 9. 2010, 12:20 (UTC)

toto: "přepis novořečtiny (viz diskuse k ní)" sem nikde nenašel... Mircea (diskuse) 20. 7. 2015, 12:17 (CEST)Odpovědět