Diskuse:Rachel Corrieová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Návrh na přesun (s výměnou přesměrování) v souladu s doporučením ÚJČ.--Tomas62 (diskuse) 6. 2. 2013, 14:30 (UTC)

Souhlas --Faigl.ladislav slovačiny 6. 2. 2013, 15:12 (UTC)
Nesouhlas--LV-426 (diskuse) 6. 2. 2013, 16:25 (UTC)
Souhlas, argumenty hovoří jasně. --Elm (diskuse) 6. 2. 2013, 21:56 (UTC)

Podle přechylování se má až na výjimky přechylovat. Zde pro výjimku podstatné důvody nejsou. --Tchoř (diskuse) 10. 2. 2013, 02:24 (UTC)

Existují dvě možnosti. Buď se Wikipedie bude řídit doporučením ÚJČ, které má ovšem pouze poradní charakter (experti ústavu jen radí...), nebo se Wikipedie bude řídit svými wikipravidly, jež v tomto případě skrze WP:Přechylování ženských jmen, říkají „přechylovat“. Žádný důvod pro nepřechýlení, z uváděných možností v pravidle, zde nebyl předložen. Na tomto projektu se prvotně vyžaduje soulad s pravidly Wikipedie, nikoli s (nezávaznými) radami jiných autorit.
Jedinou cestou, jak se vyhnout této schizofrenní dichotomii, je včlenit rady ÚJČ do doporučení a neřešit desítky, stovky, ba tisíce potenciálních kandidátů na přesun ad hoc návrhy, které se v této chvíli neslučují s wikipravidlem. Takže, místo dalších návrhů na přesun, by se měla záležitost prodiskutovat a vyřešit na jediném místě – diskusi příslušného doporučení.
Obdobný případ sporu, dovedený téměř až ad absurdum, byl veden například kvůli mezeře před dvojtečkou v citacích.

P.S. Ze sekundárního, přechýleného či nepřechýleného zápisu, se čtenář na jméno osoby stejně dostane via redirect, takže podobné spory o primární zápis je jen ztrátou času.--Kacir 10. 2. 2013, 02:58 (UTC)