Diskuse:Queen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Queen lover fanpage v tématu „NPOV

Zdůvodnění šablony upravit a NPOV[editovat zdroj]

  • Styl článku by mohl sloužit jako učebnicový příklad ultraneencyklopedického stylu, působí jako zkopírovaný z nějakého blogu nebo jiné bulvárnosti (nejhorší části: "Už tu nebylo žádné služebnictvo, které by se o něho staralo.", Dokáže vůbec někdo charakterizovat styl skupiny Queen? Ano, byl to rock, ale i něco navíc, Dokonce se pro scénu, kdy pózuje na vrcholku skály a hraje na píšťalu, oholil!)
  • Článek se zabývá naprostými banalitami a dost podstatné věci vynechává (vyskakoval na lavice s dlouhým pravítkem)
  • Konečná verze trvala šest minut – dvojnásobek proti běžným singlům - připomíná mi to ten "běžný prací prášek" v reklamách... on někdo stanovil, kolik minut má běžný singl?
  • Článek obsahuje nepřijatelné POV někdy až na fanatické úrovni - POV je už prohlásit je za legendární.
  • Chápu, že skupinu lze zaškatulkovat do více žánrů, ale opravdu Queeni spadají do OSMI?
  • Článku chybí jakékoli, natožpak seriózní zdroje.
  • Z kompozičního hlediska to vypadá jako bulvární a zdaleka ne neutrální nekrolog Freddieho Mercuryho, doplněný o pár vět o tom, co se stalo po jeho smrti.

Omlouvám se, pokud je toto zdůvodnění napsáno příliš útočně, ale tohle mě opravdu zvedlo ze židle. --Váš Mostly Harmless 13:17, 1. 4. 2008 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

Pro všechny: prosím needitujte tuto stránku, v nejbližší době (do 14 dnů) bude tento bizardní výtvor kompletně předělán, takže by vaše snaha přišla vniveč. Poté už si editujte co hrdlo ráčí :) --Fay 12:39, 2. 5. 2008 (UTC)

Zredukoval jsem veškeré druhdy uvedené žánry na jeden - rock. Příčiny byly dvě (ve shrnutí z prostorových důvodů byla jedna) - za prvé, všechny tehdy uvedené žánry byly nějakým způsobem podžánry rocku, za druhé, pokud se ta skupina nějakáho žánru dotkla jenom jednou deskou, není to ještě důvodem, aby do něj byla zařazena kompletně. Jedudědek mě revertoval s tím, že vzhledem k tomu, že je tolik žánrů, že informace je encyklopedicky přínosná. Nemyslím, že by to byla pravda - máme články o asi dvaceti podžánrech rocku a v infoboxu je jich něco kolem třiceti, velká část z nich je zcela bezvýznamných (myslím v porovnání s Queeny, ne encyklopedicky). Nehledě na to, že jednotlivé písničky od Queen reálně spadají do mnohem víc žánrů, než je tady uvedeno. Stojíme před dilematem - má být žánrové zařazení Queen obecné, ale přesné a stručné (rock), nebo dlouhé, nic neříkající a patrně nepřesné (výčet podžánrů). --Váš Mostly Harmless 16:25, 30. 5. 2008 (UTC) P.S. na en wiki mají taky jenom rock :)

No máme články asi o dvaceti a uvedené jsou čtyři;-)
Italské, francouzská či maďarská Wikipedie, kde jsou články mezi nejlepšími, výčet žánrů uvádí (asi nejpestřejší je v it:, kde je to i s refy). Podle mého je to hodnotná encyklopedická informace, neboť to že někdo hraje rock, nutně neznamená, že hraje např. art rock. Zařazení jen do rokové hudby je sice stručné, ale rozhodně ne přesné! Samozřejmě se nebráním jinému uvedení informací, např. jako v en:. Ale rozhodně jsem proti odstraňování této informace. Jedudědek 23:28, 30. 5. 2008 (UTC)

To je sice pravda, jenomže... Když se se podíváte na en wiki do diskografie, zjistíte následující - Queen II je navíc avantgarda, heavy metal a experimental rock, Day at the Races je navíc pop rock, News of the World je navíc punk rock, The Game je navíc funk rock, singl en:Mustapha je neoprog rock. Museli bychom tedy přidat minimálně sedm dalších (neozdrojovaných) žánrů, aby byl výčet kompletní, přičemž většiny z nich se Queen dotkli pár písničkami, tři jsou červené a všechny navíc spadají do rocku. Podrobnější (ale neutrální a kvalitní) charakteristiku stylu Queen, v níž by mohl být i tento výčet, by to určitě chtělo, ale článek evidentně ještě není hotový. --Váš Mostly Harmless 05:18, 31. 5. 2008 (UTC)

Žánry znova[editovat zdroj]

Art rock je sice správně, jenomže art rock je podžánr rocku a Queen se věnovali i mnoha dalším podžánrům. Tudíž je logičtější uvést rock spíše než art rock či dlouhý výčet podžánrů. --Váš Mostly Harmless 12. 10. 2008, 07:43 (UTC)

Já bych to generalizoval jen na rock. A nechte už prosím toho handrkování o subžánry, jsou důležitější věci. Třeba někdo by ten článek mohl už konečně dopsat :-) --Fay 13. 4. 2009, 13:35 (UTC)

Externí odkazy či reference byly změněny (září 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 3 externí odkazy či reference na stránce Queen. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 3. 9. 2018, 05:44 (CEST)Odpovědět

NPOV[editovat zdroj]

V článku v podstatě absentuje encyklopedický styl, spíš je to takový oslavný popis z nějakého fanwebu. Různá alba a písně skupiny jsou označována jako "nejlepší, nejúžasnější", atd., Mercury je familiérně označován křestním jménem, někde oslovování čtenáře, prézens historický... Tohle s encyklopedickým článkem nemá moc společného. --Harold (diskuse) 2. 11. 2019, 18:32 (CET)Odpovědět

@Harold: Kompletně jsem kapitolu Historie přeformuloval a odstranil nevhodné výrazy. Už by to mělo vypadat jako nezaujatý úhel pohledu. Co ještě je konkrétně potřeba pro odstranění šablony {{NPOV}} ? --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 17:06 (CET)Odpovědět
„Megakoncert Live Aid představil sbírku toho nejlepšího, co tehdejší rockový svět nabízel“ … asi by chtělo s úpravami pokračovat. --188.120.211.31 17. 11. 2019, 17:11 (CET)Odpovědět
Tak zkusím článek ještě jednou projet. ;) --Wikipedista Queen lover fanpage (diskuse) 17. 11. 2019, 17:50 (CET)Odpovědět