Diskuse:Praha (Texas)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Neco mi tu nehraje: Flatonia je podle Rand McNallyho Road Atlasu (r. 1982) vzdusnou carou asi 35 km jihovychodne od Austinu a zda se, ze i ona je jen mrnave hizdo. Kdybych mel tolik penez a casu, urcite bych se tam jel podivat, uz jen ze zvedavosti, jak to tam vypada. Myslel jsem, ze v tomhle atlasu jsou vsechny obce USA, co maj jmeno, nemluve o tom, ze maj i kostel - leda ze by ta Flatonia Prahu postupem casu spolkla.

Vzdycky se mi zdalo trochu nepravdepodobny, ze by v celych USA byla Praha jenom jedna, ale kdyz jsem si pred lety koupil ten vyse zmineny atlas, prohledal jsem tenkrat vsechny staty a nasel jen tu Oklahomskou Prague, o ktere se nam zminovali i za hluboke totality ve skole v zemepise (ovsem jen ze nekde v USA existuje Praha, nic blizsiho).

Ono kdo vi, jestli tu zeleznici tenkrat nepostavili mimo, protoze to cesky "Praha" neumeli vyslovit :p :))) ;).

V anglické verzi jí nazývájí comunity, jako český ekvivalent mi příjde (i po pohledu na mapu) slovo osada.--Jenda H. (diskuse) 24. 4. 2013, 06:39 (UTC)

V anglické verzi je to unincorporated community, což je přece jen něco jiného, viz en:Unincorporated community. --Jowe (diskuse) 24. 4. 2013, 06:47 (UTC)
Jasně osada je začleněná. Takže obec? Já fakt nevím, ale město je rozhodně špatně.--Jenda H. (diskuse) 24. 4. 2013, 07:49 (UTC)
Mně by se nevhodnější překlad zdál nezačleněné sídlo, ale je již na cswiki používán termín nezačleněná obec (viz třeba Boston Harbor (Washington)). Nejlepší by asi bylo přeložit článek o Unincorporated community v USA a pak by bylo jasné o co jde i při méně přesném překladu pojmu Unincorporated community. Souhlasím, že město je rozhodně špatně, a je tedy špatné i zakategorizování do Kategorie:Města v Texasu. --Jowe (diskuse) 24. 4. 2013, 08:15 (UTC)
Obec mi navozuje tu nezačleněnost, sídlo může být i součástí obce. Co se týká kategorie města to je systémový problém kategorizace sídelních celků v celém US. Přidal jsem též kategorii zaniklá sídla dle en a externích odkazů. --Jenda H. (diskuse) 24. 4. 2013, 09:02 (UTC)
Obec bývá v geografii spíš chápána jako základní jednotka veřejné správy. Toto je však obydlené území bez vlastní samosprávy a nepatří ani pod nějakou větší obec nebo město (odtud ta nezačleněnost). Čili obec mi tam moc nesedí, to už spíše komunita. Ale přít se nechci. --Jowe (diskuse) 24. 4. 2013, 09:18 (UTC)