Diskuse:Poslední soud

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele BobM v tématu „Návrh na sloučení - Soudný den

Návrh na sloučení - Soudný den[editovat zdroj]

až po dlouhém klikání jsem padl na tento článek, nepříliš výrazně zařazený, doporučuji sloučit s článkem Soudný den. Vzhledem k tomu, že soudný den je již specifikován šířeji, tak asi odtud tam... --DeeMusil 10:52, 8. 7. 2008 (UTC)

Jsem také pro sloučení, ale myslím že Poslední soud je o něco lepší název než Soudný den. --Puppenbenutzer 25. 8. 2008, 22:56 (UTC)
Ani různojazyčné verze Wikipedie se v tomto příliš neshodují. Důležité tedy bude aby přesměrování zůstalo nadále platné. Záleží také na úhlu pohledu. Soudný den je mnohokrát omílán literaturou a filmem, naopak Poslední soud je spíše náboženský termín. Myslím, že nakonec mají právo existovat oba.. a bylo by dobré udělat odkaz z jednoho na druhý i naopak...--DeeMusil 28. 8. 2008, 12:58 (UTC)
Nebudu do toho nijak aktivně zasahovat, ale oba ty články pojednávají spíše o náboženském termínu a překrývají se, nehledě na to že článek soudný den někdy používá právě spojení „poslední soud“ jako by se jednalo o předmět článku („Poslední soud je v křesťanství soud nad lidmi...“). --Puppenbenutzer 28. 8. 2008, 13:37 (UTC)

Poslední soud je v zásadě totéž jako Soudný den. Nevím o žádném náboženství, kde by soudných dnů bylo více nebo kde by se poslední soud konal v jiný den než v soudný. Článek Soudný den má interwiki na články, který svým názvem znamenají spíše Konec světa a zaměřují se spíš na představu konce lineárních dějin světa než na božskou justici. My tu máme v podstatě jen dva tématicky se překrývající neúplné články skoro o tomtéž. --ŠJů (diskuse) 6. 9. 2018, 21:04 (CEST)Odpovědět

Vyhozeno: pouze citace z Bible, vytržené z kontextu bez výkladu. Příprava ke sloučení --Wikipedista:BobM d|p 23. 2. 2020, 09:19 (CET)Odpovědět

Sloučeno. Soudný den a Konec světa přesměrovány zatím sem. --Wikipedista:BobM d|p 23. 2. 2020, 10:01 (CET)Odpovědět