Diskuse:Předsudečné násilí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
  • je otázkou zda zde potřebujeme citáty oněch zákonů, jelikož ty se v čase tu a tam mění, podstata paragrafu pak většinou nikoliv. Tedy vzhled bez citátů s odkazy např. do jiného, lépe zaměřeného Wikiprojektu. --DeeMusil 17. 3. 2010, 15:26 (UTC)
Nebráním se. V případě jednoho citátu to možná není na závadu, u více citací už to může působit nadměrně. Měl byste k dispozici návrh konkrétního odkazu do jiného Wikiprojektu? --Bazi 17. 3. 2010, 15:44 (UTC)

Přesun: Zločin z nenávisti[editovat zdroj]

Navrhuji přejmenování článku ze dvou důvodů (zdroj: Wikipedie:Jak vytvořit článek#Pojmenování článku):

  1. Jednotné číslo namísto množného - encyklopedicky preferováno
  2. Mírné zobecnění - v ryze právní terminologii je možná "trestný čin" přesnější, lépe definovaný, ale v obecné rovině je "zločin" obvyklejší, obzvlášť v kombinaci "zločin z nenávisti" oproti "trestnému činu z nenávisti"

--Bazi 17. 3. 2010, 15:39 (UTC)

Pokud nebude nikdo nic namítat, je mi to jedno. Bylo by dobré zvážit jak se toto překládá, protože v USA má toto podobu specifické právní úpravy "Hate crimes". Osobně bych tedy raději zůstal u "Trestné činy", neboť Zločin z nenávisti by mohla být třeba vražda Ábela Kainem (důkaz ad absurdum :c) což neodpovídá povaze článku - viz interwiki odkazy. --DeeMusil 17. 3. 2010, 15:56 (UTC)
Příklad běžně rozšířeného překladu: [1]. Ostatně i např. na stránce Homofobie přetrvává tento překlad už rok a půl, i přes spoustu jiných úprav této stránky. Uvedený externí odkaz používá termín "násilí z nenávisti", ale ten už mi přijde až příliš zobecňující, neřku-li zavádějící. --Bazi 17. 3. 2010, 16:08 (UTC)
Pro posouzení viz též Zločin --Bazi 17. 3. 2010, 16:11 (UTC)
Jak jsem již napsal, pokud nikdo nic nenamítá... proč ne.