Diskuse:Let Aviakompanija Tatarstan 363

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Název článku[editovat zdroj]

Český přepis ruského názvu («Авиакомпания «Татарстан») té ruské společnosti je opravdu "Tatarstan aircompany"? --Jann (diskuse) 18. 11. 2013, 19:05 (UTC)

Vycházel jsem z oficiálních stránek té společnosti. A nevím proč bychom měli brát v potaz ruský název, když se jedná o tatarskou společnost?--LV-426 (diskuse) 18. 11. 2013, 19:25 (UTC)
Na oficiálních stránkách společnosti je ruský název «Авиакомпания «Татарстан» a stránky samy jsou v ruštině (i když mají, jak je u větších ruských firem běžné, kus svých stránek přeložen do jiných jazyků, zde angličtiny a tatarštiny; o významu těchto částí webu vypovídá, že na ně z hlavní (ruské) části nevede odkaz a že v sekci "News", resp. "Яңалыклар" jenejčerstvější novinka datovaná 22. 6. 2012). Společnost sídlí a působí v Rusku, je logické vycházet z názvu, který ona sama používá v prvé řadě a který maluje na svá letadla. Pochopil bych i český přepis tatarského názvu, když je tatarština taky úřední jazyk v regionu, kde společnost sídlí. Důvod pro použití anglického názvu ruské společnosti na české wikipedii stále nevidno. --Jann (diskuse) 19. 11. 2013, 12:01 (UTC)
Nic ti nebrání to změnit, já jsem zvolil název, který je na anglických stránkách té společnosti. Když tu máme Turkmenistan Airlines, Uzbekistan Airways a desítky dalších, no tak jsem předpokládal, že anglické varianty názvů leteckých společností jsou na cs wiki standardem. Ale samozřejmě je mi celkem úplně jedno, jak se ten článek bude jmenovat, důležitý je obsah článku. Možná by asi byl nejlepší starý dobrý český název Tatarstánské aerolinie, popřípadě Tatarstan (letecká společnost). Oficiální název té firmy je totiž TATARSTAN, což ale je stejné jako název celého státu.--LV-426 (diskuse) 19. 11. 2013, 14:35 (UTC)
Změnil jsem a založil článek o společnosti. (Ad. Turkmenistan... při přemýšlení o názvu ruské firmy bych se podíval na pojmenování jiných ruských firem z oboru... je tam Aviakompanija Moskva :-), oficiální název jsem uvedl v článku o společnosti, TATARSTAN to není.) --Jann (diskuse) 19. 11. 2013, 18:40 (UTC)