Diskuse:Kometa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Mykhal v tématu „domácí výroba komety

Jak je to přijemný pocit rospoutat editační lavinu ... Váš Jirka Danek

V jiných jazycích[editovat zdroj]

Kolonka "V jiných jazycích" obsahuje odkaz "English" dvakrát. Jeden vede na anglickou šablonu Footer SolarSystem a teprve druhý na článek o kometách. To samé platí např. i o Makedonské a Norské verzi. Mohl by to někdo, kdo ví, v čem je chyba, to opravit?

Spraveno. Chyba v šabloně Sluneční soustava. --Li-sung 19:49, 26. 8. 2006 (UTC)

Dobrý článek[editovat zdroj]

Chybí reference, v textu jsou zakomponované externí odkazy, což také není obvyklá praxe, převést na reference a nebo vyhodit. Složení udělat jako vlastní část článku, takže nadpis. Více obrázků, odkaz na commons. Zatím jsem proti tomu, aby byl dobrý článek, i když k němu má velmi blízko po několika úpravách --Chmee2 10:54, 17. 4. 2008 (UTC)


Co to je za nesmysl ?[editovat zdroj]

" se zastává názor, že touto tmavou povrchovou látkou jsou složité organické sloučeniny. "

opravdu by mě zajímalo kde by se tam měli vzít složité org. látky, jako chemik nevidím jedinou možnost kde by se tam vzali a ani jsem tuto doměnku nikde nikdy neslyšel proto bych žádal nějaký důvěryhodný zdroj takového tvrzení nejlépe článek z odborného periodika nebo jinou odb. lit. děkuji -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 94.112.172.252 (diskusebloky) 17. 5. 2012, 23:41‎ (CE(S)T)

Zřejmě to tam vzniklo překladem z angl. článku, kde jsou tyto věty také. Opravil jsem to podle aktuálních článků na komety.cz. Dříve však astronomové skutečně uvažovali, že se z povrchových vrstev jádra těkavější látky odpaří a zbylé začnou vlivem Slunce (teplo, sluneční vítr...) reagovat a vytvářet složitější sloučeniny. S tím, že to chtělo zdroj, máte samozřejmě pravdu.
Mimochodem, metylester kyseliny mravenčí nepovažuji za až tak jednoduchou org. sloučeninu. --Packa (diskuse) 18. 5. 2012, 21:41 (UTC)

Externí odkazy byly změněny (srpen 2018)[editovat zdroj]

Dobrý den,

právě jsem se pokusil opravit 1 externí odkazy na stránce Kometa. Prosím, zkontrolujte moje editace. Pokud máte nějaké otázky, potřebujete, abych tyto odkazy nebo dokonce celou tuto stránku ignoroval, prosím vizte seznam často kladených otázek pro další informaci. Provedl jsem následující změny:

. Udělal-li jsem chybu, vizte seznam často kladených otázek.

Děkuji.—InternetArchiveBot (Nahlásit chybu) 2. 8. 2018, 20:47 (CEST)Odpovědět

domácí výroba komety[editovat zdroj]

Říká se? Proč toner- plastové kuličky? Proč plivanec? Tuhle zmínku bych upřímně odstranil. --89.190.34.102 20. 1. 2021, 10:07 (CET)Odpovědět

Ano, to bylo poněkud neencyklopedické. Odstraněno, díky za upozornění. —Mykhal (diskuse) 20. 1. 2021, 10:17 (CET)Odpovědět