Diskuse:Karlov t. Doubrava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Může prosím někdo vysvětlit, co znamená ta zkratka "t." v názvu "Karlov t. Doubrava"? A co vlastně za klasifikaci vůbec je "malá vesnice", jak článek uvádí? Našel jsem stejné označení i v jiných zdrojích, ale obávám se, aby nešlo o nějakou chybu v databázi ministerstva či něco podobného. A minimálně by tady to zvláštní "t." určitě mělo být vysvětleno. Blahma (diskuse) 28. 5. 2012, 08:54 (UTC)

Bohužel můj e-mail na příslušný obecní úřad (Vidice) zůstal bez odpovědi. Prozatím se domnívám, že by mohlo jít o zkratku z "takzvaná", "taktéž" nebo "též". To poslední trochu podporuje příslušný název zřejmě použitý v adresáři z roku 1932 právě v článku o Vidicích. Každopádně je to ale nezvyklé a bylo by dobré mít k tomu nějaký zdroj a ověřit, jestli opravdu "t." je oficiálně a takto součástí názvu tohoto sídla. Blahma (diskuse) 11. 10. 2012, 09:25 (UTC)

V okrese Kutná Hora by se to týkalo ještě Chotěměřice t. Pančava a Svatý Jan t. Krsovice, zbytek okresů jsem nezkoumal. --Harold (diskuse) 11. 10. 2012, 09:31 (UTC)
Opravdu jde o zkratku slova též.
Ohledně charakteru sídla doporučuiji pročíst staré diskuse, například Diskuse_k_šabloně:Infobox_sídlo, WP:WPČR apod.
JAn (diskuse) 11. 10. 2012, 10:58 (UTC)
Tato diskuze ještě zjevně není u konce, protože byly v praxi zaznamenány i jiné výklady významu zkratky a je nakonec možné, že i v názvu každé z dotyčných vesnic to může znamenat něco jiného. Pokračuje se na Diskuse_k_Wikipedii:WikiProjekt_České_obce#Karlov_t._Doubrava. --Blahma (diskuse) 9. 3. 2014, 23:28 (UTC)