Diskuse:Jiří Karas (politik)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Diplomatická mise[editovat zdroj]

Prosím uvést v jaké pozici a kde zastává/zastával doktor Karas diplomatickou misi. V Uzbekistánu, kam měl být delegován, jsem ho v personálu nenašel. Díky. --Kacir 13:55, 10. 6. 2008 (UTC)

  • měl být v Uzbekistánu, ale nakonec tam nejel, doplněno do článku. Momentálně je chargé d'affaires řídící velvyslanectví v Bělorusku. --Cinik 15:47, 10. 6. 2008 (UTC)
Ciniku, díky. --Kacir 18:04, 10. 6. 2008 (UTC)

Externí odkaz[editovat zdroj]

Znovu jsem odstranil nesmyslný externí odkaz. Karase se v něm týkají dvě věty, nemá to jako externí odkaz v tomto článku co dělat. Ke ŠJůově poznámce, že se ten článek tak nejmenuje náhodou - jmenuje se tak proto, protože to je jedna z těch dvou vět o Karasovi a rozhovor dělal a nadpis vymýšlel pan Uhlíř, což je pokud vím liberální protestant tolerantní k potratům anesnášející Karase. Nepochybně byl strašně nadšen, že narazil na faráře, co sdílí jeho pohled, ale o Karasovi ten článek opravdu není. Klidně se podívejte. --Cinik 29. 11. 2008, 01:48 (UTC)

Pokud je ten zdroj tak podstatný (nečtu ho, nevím), ať je uveden jako ref přímo u té informace, pro kterou je tak podstatný. Pokud taková informace v článku není a zmínka ve zdroji je jen stručná, není potřeba ho uvádět mezi externími odkazy. Doufám, že pokud se tato věc dostane k arbitráži, nebudu za tento obecný závěr označen za podjatého... Okino 29. 11. 2008, 16:18 (UTC)
Já tedy nevim, ale ten ext. odkaz je podivný i jako zdroj. Takhle by zdroje přeci vypadat něměly. Nějaký rozhovor s někým, který mluví o názoru někoho, a to ještě někoho, s kým "skoro nikdy nesouhlasil"... To mi jako moc vhodný zdroj nepřijde. To neexistuje žádné vyjádření samotného Karase? Bylo by to dost podivné.--bab_dz 29. 11. 2008, 20:35 (UTC)
Neměl jsem na to čas vůbec, teď jen o trochu víc. Jak se mi zdá, tím rozhovorem se dá ozdrojovat, že ho liberální křesťané a evangelíci považují za velmi konzervativního a s jeho názory nesouhlasí. Nevím ale, jestli tam taková informace musí být, to už ponechávám na ostatních, ať si to upraví, není to můj obor, činnost pana poslance nijak výrazně nesleduji. Jako zdroj toho, že je Karas proti potratům, to je opravdu k ničemu. Okino 29. 11. 2008, 20:48 (UTC)
Pokud jiná známá osobnost má potřebu Karase zmiňovat jako symbol, aniž by se jeho osobou chtěla podrobněji zabývat, a novinář (byť nevýznamný) to vybere do titulku, tak to tím spíš svědčí o Karasově významu a věhlasu. V tomto případě navíc ještě mohla sehrát roli podobnost jmen (Karas a Karásek), což ovšem jistě také není důvod proti zmínění v článku na Wikipedii. Odsunutí odkazu do textu je vcelku přijatelným řešením, jímž nedojde ke ztrátě informace. I když samozřejmě smysl této reference není v tom, že by autenticky dokládala Karasova tvrzení zrovna o interrupcích (k tomu by byly lepší jiné zdroje), ale v tom, že dokládá, co představuje Karas v očích jiné křesťanské osobnosti a významném křesťanském internetovém médiu (takových odkazů a referencí by samozřejmě mělo být mnohem více a z různých názorových stran, takto alespoň trochu vyvažuje ostatní zdroje a reference, které jsou zatím vesměs ve stylu "Karas sám o sobě"). Pokud by někdo o Karasovi napsal vyvážený (nebo i nevyvážený) seriozní článek nebo nedej Bože celou monografii, tak ty by samozřejmě patřily v seznamu literatury na první místa, ale zatím holt asi nic takového neexistuje. --ŠJů 1. 12. 2008, 04:05 (UTC)