Diskuse:IPod

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

iPod v Česku[editovat zdroj]

Tato diskuse původně pochází ze stránky Wikipedie diskuse:Čechocentrismus (viz [1]). Diskusi přesunul Petr Adámek 23:11, 15. 4. 2007 (UTC).

Ve článku iPod byl vyhozen odstavec

iPod v Česku iPod není v Česku rozšířen tak, jak v jiných zemích, nejspíše kvůli jeho přemrštěné ceně - podle CommSec iPod Indexu stojí iPod více dolarů už jenom v Brazílii - v USA stojí iPod 149$, u nás v přepočtu 240,5$ [2].

jako příliš čechocentrický. Já tento odstavec považuji za celkem důležitý, odůvodňuje poměrně malou oblibu tohoto přehrávače u nás (narozdíl od států okolních, na východ i na západ (Německo, Anglie, Turecko, Řecko...)) --Running 19:19, 18. 2. 2007 (UTC)

Dotaz by se spíše hodil na diskuzi předmětného článku nebo toho kdo odstavec vyhodil. --Li-sung 19:37, 18. 2. 2007 (UTC)
Tohle prostě není encyklopedická informace. Cena určitě ne a formulace přemrštěná cena určitě není NPOV, a jelikož byl dotčený odstavec cílem Pmp, než ho osekávat na minimum, radši jsem ho smazal celý. Zanatic 19:42, 18. 2. 2007 (UTC)
Jestli dovolíte, budu v diskuzi pokračovat tady (kdyžtak jí přesunu jinam).
Pmp dělal jednu věc, a to neustále měnil Česko na Českou Republiku. Nic víc. (+-)
Co je na ceně neencyklopedického? U většiny výrobků, alespoň na anglické wikipedii, uváděna je. Uznávám, výraz přemrštěná byl zaujatý, ale například "vysoká" by šla, ne? --...a mějte se hezky. Running 22:44, 18. 2. 2007 (UTC)
Ceny čehokoliv do encyklopedie bezesporu nepatří. Ale já pořád nechápu, jaký má pro encyklopedii význam momentální dostupnost výrobku v jediné zemi. Zanatic 22:46, 18. 2. 2007 (UTC)
K těm cenám v en wikipedii - například u iPodu nano je kolonka Colors and pricing. U playstation 3 je obří tabulka cen v několika zemích světa. Stejně tak u PlayStation Portable. A myslím že to má důvod.
Nejde o dostupnost, jde o celkovou oblibu. Například v USA je iPod ikonou a extrémně populárním produktem. Neříkám, jestli je to dobře nebo ne, ale u nás iPod ikonou není a bylo by dobré to tam poznamenat.
Momentální? Myslel jsem, že online encyklopedie je od toho, aby mohla být momentální a mluvit o aktuálním stavu věci.--...a mějte se hezky. Running 22:55, 18. 2. 2007 (UTC)
Má být aktuální, ale nemá být jako magazín píšící o tom, co je jak moc zrovna in, což mi v tomhle případě tak připadá. Ceny podle mě sem ani na zmiňované anglické stránky nepatří, Wikipedie je encyklopedie, ne katalog výrobků. Myslím, že by to chtělo do debaty někoho další, zdá se mi, že názory jsme si už vyměnili a trváme na svých :-) Zanatic 23:04, 18. 2. 2007 (UTC)
Podle mého názoru tento odstavec odstraněn být neměl. Informace byla podložená relevantním zdrojem, princip NPOV také nebyl porušen. Alespoň stručná informace o rozšíření v Česku dle mého názoru do článku patří. Konkrétní cena ani uvedena být nemusí, nebo u ní může být poznámka, z niž bude patrné, k jakému časovému okamžiku se informace o ceně vztahuje. --Petr Adámek 23:21, 15. 4. 2007 (UTC)
Přesně. Po doplnění časového údaje nebude na odstavci nic závadného. -- Hkmaly 06:42, 16. 4. 2007 (UTC)