Diskuse:Háj (Smrčiny)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Proč nesouhlasím s rozdělením do dvou článků[editovat zdroj]

Když jsem se rozhodl zachránit subpahýl Háj (758 m), nechtěl jsem z toho udělat akorát o málo delší pahýl, ale rozumný článek s rozumným množstvím informací a rozumnou délkou. Proto jsem našel i zdroje o historii lesoparku a rozhledny a doplnil je do článku. Historie lesoparku i rozhledny spolu souvisí a v současné podobě to nemá význam mechanicky kouskovat na dva články, ta informace je na to příliš stručná. Pokud by někdo v budoucnu informace o rozhledně rozšířil, pak by bylo samozřejmě lepší založit pro rozhlednu samostatný článek; ale stručná informace o rozhledně a její historii zhruba v současném rozsahu by měla zůstat i v tomto článku. Při rozdělování článků by se neměla informace bez náhrady odstranit, ale měla by být nahrazena stručným výtahem. --Petr Adámek 09:49, 16. 1. 2008 (UTC)

Každý kopec na kterém stojí rozhledna spolu s ní úzce souvisí. Postupoval jsem podle běžné praxe na Wikipedii, kdy se obvykle u rozhledny vytvoří samostatný článek. Články budou jistě během času rozšířeny. Nebudu zde však vést nějakou nesmyslnou revertovací válku, která dle mého názoru nemá smysl a nechám na Vás, jako autorovi, správnost rozhodnutí. S pozdravem--Supervht 10:20, 16. 1. 2008 (UTC)

V žádném případě nekritizuji Váš postup, postupoval jste zcela korektně; pouze se domnívám, že ve stávající podobě to na dva články není a že je lepší mít jeden článek, než dva pahýly. Jako autor samozřejmě nemám o nic větší práva než Vy a rozhodně se nemusíte obávat, že bych s Vámi vedl revertační válku. Každopádně se pokusím získat více zdrojů a rozšířit informace o rozhledně tak, aby to bylo na samostatný článek. --Petr Adámek 13:51, 16. 1. 2008 (UTC)

Jsem pro rozdělení článků. Na wikipedii jsou mnohem kratší články, a také jsou samostatně. Navíc do samostatného článku o rozhledně lze přidat kategorii Kulturní památky v okrese Cheb. Navíc si myslím, že část článku, která pojednává o rohledně samotné je dostatečný pro samostatný článek. --Zipacna1 7. 7. 2009, 14:29 (UTC)
Taky sem pro rozdělení i z důvodů, jež píše Zipacna. Tohle [1] je naprosto dostatečný článek, už to ani není pahýl. Nicméně předchozí rozdělení nebylo provedeno nejlíp, není možné rozdělit prostě copy a paste a hotovo, v původním hesle je třeba nechat odkaz na nově založené heslo a stručný výklad. --Nolanus C 8. 7. 2009, 14:13 (UTC)
Rád se o to postarám. Jsem z Aše, a mohu upravit, a v případě samostatného článku Háj, doplnit nějaké další údaje, aby to nebyl úplný pahýl. Ale počkám až pokud bude rozdělení povoleno. --Zipacna1 8. 7. 2009, 14:17 (UTC)
Navrhoval bych počkat tak 14 dnů, jestli se ještě někdo nevyjádří; vhodné rovněž je využít už jednou rozděleného článku, viz můj odkaz. A pro jistotu upozorňuju na Wikipedie:Rozdělování článků. --Nolanus C 8. 7. 2009, 15:16 (UTC)
Mám již zpracované, rozšířené a připravené oba články. Takže teď záleží jen na dohodě s ostatními...--Zipacna1 9. 7. 2009, 15:26 (UTC)
Jsem pro rozdělení článků, nějak se na to zapomnělo... Mircea (diskuse) 27. 9. 2012, 19:40 (UTC)