Diskuse:Generace sněhových vloček

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 měsíci od uživatele Mario7 v tématu „Neencyklopedický článek

Neencyklopedický článek[editovat zdroj]

Článek obsahuje minimum citací, navíc cituje výhradně články v médiích, které samy žádné zdroje neuvádějí, a je sám jen neumělou kompilací názorů novinářů.

"Generace sněhových vloček" z vědeckého hlediska neexistuje, coby o pejorativním označení se o ni zmiňuje článek na anglické Wikipedii. Nedovedu si vysvětlit, jak se tenhle škvár dostal na Wikipedii. --185.68.218.44 28. 7. 2023, 08:22 (CEST)Odpovědět

Téma je nepochybně součástí „vnějšího světa“, který Wikipedie reflektuje, tudíž je z jejího hlediska encyklopedicky významné. Článek neuvádí, že se jedná o vědecký pojem – existuje „z vědeckého hlediska“ třeba generace tzv. mileniálů? Nebo tzv. hujeři? WP není odbornou (třeba psychologickou) encyklopedii, její záběr je mnohem širší, včetně „populárních“ témat.
Celá Wikipedie coby terciární zdroj je (a z logiky věci musí být) vlastně jednou obrovskou kompilací zdrojů primárních a sekundárních, viz WP:Věrohodné zdroje. Mimochodem, u moderních témat se pro účely zdrojování běžně užívají i články v médiích.
Jelikož Wikipedie není diskusní fórum, nebudu obtěžovat obsáhlejšími rozklady o tom, jak devastující vliv bude tato generace, nonstop přilepená na svých chytrých telefonech (to byla nadsázka, čest výjimkám), mít na současnou civilizaci, jak ji známe (ačkoli pravděpodobně to už začalo). Tématu se už docela obšírně chytila média, včetně těch českých ([1], [2] a spousta dalších, stačí jen googlit). Ohledně zacházení s těmito mladými lidmi už mimochodem začínají vznikat dokonce první analýzy a návody ([3], [4]). --Mario7 (diskuse) 28. 7. 2023, 14:05 (CEST)Odpovědět