Diskuse:Doprava

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přesouvám sem kompletní seznam oborů, některé podobory jsou dost marginální. IMO nemá smysl uvádět je na čelném místě jen jako linky na prázdné stránky.

Obory (podle Dopravních prostředků):

--Wikimol 22:19, 26. 9. 2004 (UTC)

Dobrý nápad. Byl to jen nástřel. Trochu to proberu.

--Postrach 22:26, 26. 9. 2004 (UTC)

Seznam dopravních prostředků vrácen zpět; diskuse neslouží ke skladování textů, které patří do hlavního článku. -- Vít Zvánovec 15:25, 1. 10. 2004 (UTC)

Dvě poznámky ke členění:

1. Já myslím, že skoro všechny ty obory jsou docela významné z hlediska dopravy (nebo přinejmenším v historii byly). Nicméně je asi dobrý nápad to přinejmenším zatím přesunout sem, alespoň odkazy nezmodrají.

2. Připadá mi, že teď se u toho hesla na můj vkus moc prolíná doprava věcí (nebo hmotných předmětů, nebo jak to říci), energie a informací. Nevím, zda by nebylo lepší ty části o přepravě energie a informací:

"Další druhy dopravy (...)

- doprava elektrické energie

Doprava informací se obvykle vyděluje jako samostatný obor, komunikace a telekomunikace. Obojí úzce souvisí - řízení dopravy nákladu a osob obykle vyžaduje i spolehlivý přenos informací. Významnou dopravní infrastrukturou pro přenos informací je i Internet."

přesunout na začátek hesla s tím, že jsou/budou jim věnovány samostatné stránky (přeprava energie?, přenos informací?/komunikace?) a v téhle Dopravě se soustředit jen na tu dopravu v užším slova smyslu.

Nemám to nějak zvlášť promyšlené, možná to není až tak dobrý nápad. Přijde mi ale, že když se řekne doprava, tak většina lidí si právě představí dopravu nákladů či osob, naopak když budou hledat informace o přenosu informací či energií, nebudou to hledat po dopravou. Ale jsem určitě pro to nechat o přepravě informací či energií zmínku na začátku hesla. --Radouch 06:51, 27. 9. 2004 (UTC)


Nemělo by se zařadit - jakožto hlavní článek - i do kategorií Znalosti a technika a Hospodářství? --ŠJů 15:51, 26. 11. 2005 (UTC)

Sloučení[editovat zdroj]

Souhlasím s tím, aby se sem článek Doprava a přeprava - obecná charakteristika sloučil.--Juan de Vojníkov 7. 9. 2008, 09:26 (UTC)

Sloučeno. --Wikipedista:BobM d|p 14. 10. 2008, 11:36 (UTC)