Diskuse:Diethylamid kyseliny lysergové

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Kychot v tématu „Legalita a právo

Moc se tom nevyznám, ale ta poslední editace napovídá že je použití LSD legální pro lékařské účely. Myslím že by to chtělo zdroj.--Crinkly.sun 13. 5. 2011, 10:22 (UTC)

v poslední době k žádné takové editaci nedošlo... --Vojtech.dostal 13. 5. 2011, 11:47 (UTC)
Máte pravdu, ta poslední editace mě v tomhle zmátla. Už je to tam déle. Každopádně zákon č. 167/1998 Sb. LSD uvádí jen v seznamu psychotropních látek, o užívání v zdravotnictví se nezmiňuej --Crinkly.sun 13. 5. 2011, 14:03 (UTC)
Taky tomu nerozumím ale tipl bych si, že ministerstvo může povolit užití LSD například ve výzkumu. --Vojtech.dostal 13. 5. 2011, 14:09 (UTC)
Asi ano [1]. --Elm 13. 5. 2011, 18:54 (UTC)

Nežádoucí propagace[editovat zdroj]

Článek celkově vyznívá do větší míry propagačně, než by bylo žádoucí. Chtělo by to úpravu a zmírnění, momentálně ale nemám představu, jak by se to dalo "poctivě" provést. Zatím jsem učinil několik menších upřesnění, ale chtělo by to zapracovat podstatně více, více, než bych mohl slíbit já. Nechtěl bych to ovšem přehnat na opačnou stranu, to by také nebylo objektivní. V každém případě, tvrdit o jakékoliv látce, natož o LSD, že vůbec není 1. návyková 2. toxická - je více než odvážné. Pod to by se žádný odborník vědomě nepodepsal. Relativně - ano. Tvrdit, že na LSD neexistuje test, je nezodpovědně zavádějící, ikdyž zatím pravdivé tvrzení. Málokdo si po přečtení uvědomí rozdíl mezi testem a kvalifikovanými analytickými metodami, i odborníci při povrchním pročítáni takového textu takový "chyták" nepostřehnou - co teprv neznalí... --Kusurija (diskuse) 22. 4. 2012, 23:12 (UTC)

Propagačně vyznívají tendence o návykovosti LSD a jeho nebezpečí. Zde bych se odkázal na práci dr.Learyho a prof S.Grofa. Nezapominejte na to že žijeme v době války proti drogám, objektivnost je stejně težká jako v době inkvizice tvrdit , že procesy jsou zmanipulovatelné ve prospěch církve.

Legalita a právo[editovat zdroj]

Vypadá to, že na anglické WP je toho o legalitě LSD v ČR více, než zde v tomto českém oddíle a že je tento oddíl možná už trochu zastaralý. Mohl by se toho ujmout někdo, kdo tomu rozumí? Díky! Viz: en: Lysergic acid diethylamide#Czech Republic --Kychot (diskuse) 2. 3. 2018, 16:47 (CET)Odpovědět