Diskuse:Chilský incident Václava Klause

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mareček není doložen[editovat zdroj]

Odstranil jsem pasáž, která nebyla ozdrojována a hledání Googlem ani nenaznačuje, že by zrovna tento námět vtipu byl nějak častý:

Událost se stala terčem mnohých vtipů, které souvisely například se slavným výrokem Václava Klause z roku 1999, kdy prohlásil: "Nemohu ale přežít Marečku, podejte mi pero. To považuji za děsivě, děsivě špatný film."

--ŠJů 20. 4. 2011, 00:18 (UTC)

Zdroj je tady, přesně je tam napsáno Recesisté šíří po internetu vtipy na téma Klausovy oblíbené psací potřeby, které jsou často doprovázeny slavným prezidentovým hodnocením filmu z pera autorského dua Svěrák Smoljak., takže pokud by se téma vrátilo do článku, mohla by se ta informace přeformulovat. --Ladin 20. 4. 2011, 06:50 (UTC)

Pokusy o vpašování fejků do článku Oprava chyb[editovat zdroj]

  • User:Senimo, zkreslená citace zdroje (zmínil informaci v televizi JOJ, ale vynechal informaci o původu této informace v Reflexu i hodnocení, že jde o nepochopený vtip)
  • User:89.176.227.251, [1], záznam pozpátku je mystifikačně označen jako "neupravená původní verze záznamu", k tvrzení "Německý deník Bild to označil jako "typicky české"" jsou připojeny dvě reference na zdroje, které nic takového neříkají, odkaz na klip skupiny "Poletíme?" je klamně připojen jako reference k informaci o facebookové sbírce per. --ŠJů 21. 4. 2011, 15:10 (UTC)
No dobrá, tak jsem prostě vlepil pár videí z Youtube, které jsem si myslel, že souvisejí s touto událostí a popisu neupravené jsem věřil, že je to neupravené, když to tam autor videa psal. ... A ohledně "typicky české" to snad probíráme tady. ...Nevidím důvod, proč mně hned musíte pomlouvat. WP:AGF Jsem snad taky jenom člověk. Hezký den --89.176.227.251 21. 4. 2011, 18:03 (UTC)
Časově to bylo naopak - nejprve jsem při kontrole článku objevil a opravil chyby, teprve potom jsem zapátral v historii článku, jak se do článku dostaly, protože jsem měl podezření na záměrné poškození, a výsledné zjištění jsem poznamenal sem, a teprve poté (při ještě podrobnějším studiu historie) jsem si všiml, že to nemuselo být úmyslné, a napsal jsem upozornění do uživatelských diskusí – a jsem rád, že jsme se rozumně domluvili. Taky přeji hezký den. --ŠJů 21. 4. 2011, 18:13 (UTC)

Dobrý den,

článek mi přijde dost jednostranný - žádný hlas o tom, že pero Klaus neukradl nebo že to sestříhala TV, jenom že je to strašně vtipné...-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.24.173.114 (diskuse)

Dobrý den, ve článku je vyjádření prezidenta resp. mluvčího a ani ten nepopřel, že se incident stal a že šlo jen o sestřih. Do článku nepatří žádný vlastní výzkum, pokud máte jakékoli další informace, které byly zveřejněny ve věrohodných zdrojích, můžete je do článku přidat. --pan BMP (napište mi) 6. 10. 2012, 21:13 (UTC)

Dobrý den, mně jenom připadá divné, že je ta věc všude prezentovaná, jako že Klaus pero (záměrně) ukradl, což by ovšem znamenalo, že je blázen. Pokud je to jinak, mělo by být někde uvedeno přinejmenším to, že šlo o bezděčný pohyb (způsobený tím, že na Klause najela kamera). Možná by stálo za to kontaktovat protokol chilské (nebo české) ambasády. alanig@seznam.cz

P.S. A proč tam je odkaz na Holce tedy už vůbec nechápu. Fakt "věrohodný zdroj":)