Diskuse:Bill Gates

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Mario7 v tématu „Překlep

Microsoft[editovat zdroj]

Autor překladu z anglické wikipedie zaslouží určitě pochvalu. Zůstává ale záhadou, proč vynechal kapitolu věnovanou firmě Microsoft. Vždyť bez Microsoftu by nebyl Gates tím čím je. Dokonce v celém článku není o této firmě ani zmínka. -- Pastorius

znáte ten vtip o chlapečkovi, kterého se paní učitelka ve škole ptá, kde dělá jeho tatínek? :) --Kyknos 16:39, 10. 4. 2005 (UTC)
Ne, tohle ten důvod nebyl, spíše se projevil tradiční problém „to ví přece každý, tak to tam nebudu psát“. :-) Jakkoli bych se ohradil proti tomu, že „v celém článku není o této firmě ani zmínka“ (viz úvodní „definiční“ věta), máte pravdu, že tady více informací o Microsoftu chybí. Anglická verze to ovšem úplně ideálně nemá – obsahuje příliš historie Microsoftu jako takového. (Co mají např. prohlížečové války společného s Gatesem? Těžko říct, žádný kontext nám tam nenabízejí.) Ale minimálně pár dat o Microsoftu by v kapitole Životopis být určitě mělo, mea culpa. --Mormegil 16:55, 10. 4. 2005 (UTC)
Tak jsem tam něco přidal. Ne, že bych si myslel, že to je úplně ideální… v průběhu editace jsem se rozepsal trochu víc, ale uvědomil jsem si, že píšu pořád o Microsoftu a ne o Gatesovi, takže jsem to nakonec zestručnil, ale teď si zase nejsem jist, jestli ne až moc. :-) --Mormegil 18:02, 10. 4. 2005 (UTC)

- v clanku se pise, ze Gates daroval 5 mld dolaru, coz ma byt nejvetsi dar od fyzicke osoby. Pritom ale na mnoha mistech na Internetu vcetne wikipedie se uvadi, ze Warren Bufett dal do teto nadace 30 miliard dolaru. Tak jak to je? :)

Žebříček Forbes[editovat zdroj]

To si nikdo nevsim te chyby? Forbes naopak v roce 2009 a snad i 2008 presunul Gatese na 2. misto v zebricku nejbohatsich lidi na svete.

Díval jste se do kapitoly Majetek? A vidíte ta malá číslíčka za příslušnými tvrzeními? Vedou na reference, kde se můžete dokliknout přímo na stránku Forbesu, kde se dočtete, že skutečně v roce 2008 nebyl nejbohatším člověkem světa, byl v žebříčku třetí, zatímco v roce 2009 se na pozici nejbohatšího člověka vrátil. --Mormegil 20. 12. 2009, 14:31 (UTC)

Bez Apple ani ránu![editovat zdroj]

mrzí mě že v článku nejsou všechna fakta, především, že za celym jeho uspěchem stojí firma Apple, kde byl jako malej vyjukanej zajíc na prohlídce a poslali ho někam, tak jim UKRADL software, na kterém si opak udělal jméno

No tak...! Neviděl si Piráty ze Silikon Valley? (Taky by se šikla zmínka) Každej přece ví, že Jobs to ukrad Xeroxu.

Překlep[editovat zdroj]

V textu se píše že Gatesovi zemřela žena v roce 94 ovšem v obecném popisu napravo se píše že si ji vzal v roce *94 chtělo by to opravit :) (Petansima1 (diskuse) 2. 10. 2016, 13:40 (CEST))Odpovědět

@Petansima1: V infoboxu se píše o jeho choti, v textu o jeho matce :). --Mario7 (diskuse) 2. 10. 2016, 13:49 (CEST)Odpovědět