Diskuse:Afroameričané

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Zbrnajsem v tématu „Nevyváženost článku

Nezdá se vám ta fotomozaika v infoboxu, vzhledem z malé délce článku, zbytečně dlouhá? Byl bych pro zkrácení na polovinu. --Nadkachna 7. 9. 2010, 14:06 (UTC)

Kriminalita[editovat zdroj]

Zdroj http://www.colorofcrime.com/colorofcrime2005.pdf použitý Dezidorem je silně POV (jeho editorem je rasista Jared Taylor). Metodika, kterou ve studii pracují se statistikami je velmi zavádějící. Například porovnávat počty činů Afroameričanů spáchaných na bílých a opačně nedává smysl, pokud není normována (započítán rozdílný počet Afroameričanů a bílých Američanů ve vzorku). --Msm 9. 9. 2010, 11:50 (UTC)

Nemyslím že jde o věrohodný zdroj, je zřetelně rasistický podložený. Každopádně encyklopedicky nepoužitelné. --Wikipedista:BobM d|p 9. 9. 2010, 11:57 (UTC)

Jestli je to encyklopedicky nepoužitelné, proč jste to už dávno někdo nesmazal? 18.5. 2012

Nevyváženost článku[editovat zdroj]

Je zajímavé, jak se sotva někdo doposud pokusil tento článek vyváženěji doplnit. Dnes už na to nemám čas, změnil jsem trochu formulace a udělal lepší odkazy. Ale stále chybí spravedlivější hodnocení situace Afroameričanů v USA. Jejich diskriminace není překonaná. Poslední události to výmluvně dokazují - např. brutální zacházení bílých policistů s černochy, kteří ani nespáchali nějak závažné zločiny. A ten přepad v kostele v Charlestonu, devět mrtvých ... Jejich sociální poměry jsou stále neutěšené, to je vidět na mnoha místech. --Zbrnajsem (diskuse) 26. 6. 2015, 10:52 (CEST)Odpovědět