Diskuse:Šlapanická švestka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nechápu proč se někdo v mém článku musí pořád vrtat, naposledy nějaký wikipedista který evidentně nemá co dělat mi tady bude slovíčkařit a měnit spojky a přetvářet můj článek, což je naprosto nesmyslné a bezpředmětné a uráží to mě jako autora. Kdyby změnil něco jiného než jen slova za jiné tak neřeknu, ale toto je opravdu drzost. Dále taky nevím, proč mi tady zase někdo aktivní smazal fotky té švestky ,které jsem nechal oscanovat z publikace níže na stránce uvedené, publikace je z roku 1930, takže by neměl být problém se zveřeněním. Na závěr kdo si toto bude číst, tak ať sem také napíše, zda-li tuto stránku, jakožto její autor (ano vím, že jsem to napsal jako volně šiřitelné) mohu smazat s tím, že od teď s tím již nesouhlasím, díky za odpovědi. In line with EU Copyright Directive, authors are entitled to royalties for usage of their works during their lifetime and 70 years after their death (§27). - evidentně pokud je to z roku 1930 je to více jak 70 let, že... -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Winwhat (diskuse)

Dobrý den, Vaše obrázky byly smazány asi proto, že jste neuvedl licenci. Těch sedmdesát let se navíc počítá od smrti autora, ne od vydání publikace, ne?. To, že Vám někdo do článku zasáhl, je normální, Wikipedie je otevřený projekt, kde může přispívat každý. Navíc nevidím v historii článku žádný nevhodný zásah. Viz Wikipedie:Vlastnění článků. Hezký večer, --Podzemnik 13. 1. 2009, 18:02 (UTC)
1) Sice jste článek vytvořil, za což vám patří díky, ale nejste jeho vlastníkem. Když se podíváte na text, který se objeví při editaci nad oknem shrnutí editace, píše se tam Pokud si nepřejete, aby váš text byl nemilosrdně upravován a volně šířen pod licencemi GFDL a CC-BY-SA 3.0, pak ho do Wikipedie neukládejte
2) Co se týče smazaného obrázku a textu (oskenovaného), byly smazány, neboť porušují autorská práva. Kniha byla vydána v roce 1937 (což by sice splňovalo +70 let), ale autor zemřel až v roce 1968, tj. autorská práva vyprší až v roce 2038 (volným dílem se tedy stane 1. ledna 2039). Byl to sice pěkný obrázek a článek s ním byl jednak hezčí, jednak výstižnější, ale bohužel :-( Jedudědek 13. 1. 2009, 18:04 (UTC)