Diskuse:Řecké hory

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Omlouvám se za špatný původní název Geografie Řecka. Byl to jen původní záměr a později (po asi 2 hodinách strávených nad heslem) jsem ho před uložením zapoměl přejmenovat na Řecké hory--Supervht 18:36, 29. 8. 2007 (UTC)

Stane se, geografii jsem tedy smazal Jedudědek 18:50, 29. 8. 2007 (UTC)
to Dingoa. Pokud si myslíš, že tohle je přínos pro Wikipedii?! Nad tím článkem jsem strávil asi přes dvě hodiny. Něco v tom upravím a dám to tam zpátky.--Supervht 15:54, 30. 8. 2007 (UTC)
Budu jen rád, když to přepracuješ a novou verzi, která nebude pouhým přepisem nějaké knihy, vložíš do Wikipedie. Věřím Ti, že i doslovné přepsání dlouhého textu a jeho wikifikace dá zabrat a může trvat klidně i déle než dvě hodiny. To ale není argumentem pro to, že by se takto mělo pracovat na Wikipedii, ta má svá pravidla (Wikipedie:Autorské právo) a ta je nutné ctít. Posuď sám, zda je větším přínosem pro Wikipedii zahltit ji v touze po co největším počtu článků opisy, nebo pracovat pomaleji, ale zato dodržovat autorské právo. Bohužel mezitím jsem zjistil, že opisy ze Šléglovy knihy se vyskytují i v dalších článcích, které jsi editoval (Sierra Nevada, Kantaberské pohoří, Kastilské pohoří, Dinárské hory, Alpy) - i v nich to bude nutné nahradit novými odstavci nebo prostě smazat. K Tvé poznámce „lehčí je to smazat než vhodně upravit....“, jen tolik, že abych mohl vhodně upravit Tvé opisy musel bych si vzít několik zdrojů a ne jednu knihu a vytvořit originální text a na to v tuto chvíli bohužel nemám. Takže mi nezbylo, než postupovat takto. Dingoa 17:03, 30. 8. 2007 (UTC)
Na úpravě Řeckých hor pracuji, jen mě spíš zamrzelo, že si svůj názor nenapsal na diskuzi a hned dal porušení autorských práv. Zvlášť zavádějící je to od člověka, který si ze své diskuzní stránky podobnou reakci smazal...příště alespoň napiš třeba ke mě na diskuzi. Já to postupně předělám.--Supervht 17:11, 30. 8. 2007 (UTC)
Já jen dodržel běžný postup na Wikipedii. S těmi ostatními opisy (Sierra Nevada, Kantaberské pohoří, Kastilské pohoří, Dinárské hory, Alpy, Pirin - možná i další to budeš vědět sám) tedy zatím počkám, pokud máš elán je předělat. Víc to tady rozmazávat nebudu, to na tuhle diskusní stránku nepatří. Dingoa 17:19, 30. 8. 2007 (UTC)