Diskuse:Údolí Jizery

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Petr Kinšt v tématu „Dobrý článek

Postupně budu přidávat další informace, mezitím prosím o jakékoli rady či úpravy. --Coosadello 21. 2. 2011, 18:08 (UTC)

Dobrý den, mohu poradit pouze ohledně formální stránky věci:

  • chybí jakákoliv literatura, která by mohla podat hlubší informace
  • u citované knížky chybí jakékoliv citační údaje, aby šlo knížku ověřit (doporučuji použít šablonu citace monografie)
  • úvod má shrnout obsah celého článku
  • v ideálním případě by citačních šablonách (citace elektronické monografie) měly být i externí odkazy, případně alespoň datum přístupu

Nemůžu se zbavit dojmu, že článek nezahrnuje vše, co by měl, bohužel v tomto ohledu se v tématu neorientuji. Každopádně doporučuji se pořádně podívat na jiné dobré články a vzít si odtamtud inspiraci. Jste-li také začátečník, nedoporučoval bych přidávat článek do dobrých článků, dokud se s někým neporadíte a dokud si nejste skutečně jistý, že se v editaci článku na úrovni dobrého opravdu orientujete. Ne že by jinak tady byly nějaké větší problémy, přesto bych doporučil podívat se ještě jednou také na kritéria pro Dobrý článek. Zdravím a přeji hodně štěstí. --Mozzan 22. 2. 2011, 09:10 (UTC)

Pokusím se najít nějaké pěkné fotky --Coosadello 22. 2. 2011, 11:02 (UTC)

přidány 2 vlastnoruční foto

--Coosadello 22. 2. 2011, 17:17 (UTC)

Pokusím se něco napsat:

  • faunu a flóru rozepsat větami, ne heslovitě, se zdroji
  • jiný zdroj něž informační tabule
  • věta Když začal zvedání terénů začala se Jizera rychle zahlubovat a vytvořila tak impozantní údolí. nesrozumitelná
  • totéž Je zde pestrý počet metamorfovaných hornin. rozvézt
  • Právě zde se nachází lomikámen trsnatý vlnatý, kriticky ohrožená a endemická rostlina, která roste v ČR pouze zde a v údolí Labe. zde chybí asi kde roste v údolí Labe, Hamburk to asi není, že?

To je co jsem viděl na první pohled. Údolí neznám, tak nějak dál nevím, kolik je literatury, co se dá sehnat atd.--Mirek256 27. 2. 2011, 16:22 (UTC)

Nařízením Rady Libereckého kraje č. 2/2013 ze dne 19.2.2013 došlo k přehlášení PR, která v současnosti zabírá plochu 124,5 ha (tedy asi trojnásobek), ale netroufám si to jenom z tohoto nařízení opravit. --BíláVrána (diskuse) 14. 7. 2013, 11:50 (UTC)

Dobrý článek[editovat zdroj]

Odebral jsem šablonu Dobrý článek. Text je napsán neencyklopedickým stylem, řada zdrojů je neověřitelná, sekce Galerie je zastaralá, struktura článku obsahuje neencyklopedické zajímavosti a kromě geologie, flory a fauny chybí popis přírodních poměrů. U mnoha zdrojů nejsou použity citační šablony. --Petr Kinšt (diskuse) 24. 5. 2021, 21:25 (CEST)Odpovědět