Diskuse s wikipedistou:BíláVrána

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 12 dny od uživatele MediaWiki message delivery v tématu „Pozvánka na brněnský wikisraz 17. dubna 2024

--che 18:07, 11. 11. 2005 (UTC)

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení.--Horst 22:58, 14. 4. 2007 (UTC)

Pozvánka[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si tvé editace minerálů začínajících na Ca. Jestliže máš o minerály zájem, zvu tě do projektu Wikipedie:WikiProjekt Mineralogie. --MiF 08:55, 23. 10. 2007 (UTC)

Index lomu u minerálů[editovat zdroj]

Tady si nejsem úplně jistý, z této opovědi mi vyplývá, že tam je buď jedno, nebo tři čísla. --MiF

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. --MiroslavJosef 21:35, 8. 6. 2008 (UTC)

Feroxyhit[editovat zdroj]

Nemá být správný název feroxyhyt? Měl by být odvozen, jak jsem se dočetl, od chem. složení - ferrum + oxygen + hydroxyl. --MiF 11. 8. 2008, 09:37 (UTC)

Díval jsem se na řadu webových stránek a jak to bývá, objevují se tam oba dva názvy. Pak nezbude než respektovat klasiku české literatury, Encyklopedii minerálů od Bernarda. I z toho důvodu, že u nás se tvoří název minerálu tak, že se mu přidá mezinárodní koncovka -it. Stačí se podívat na názvy našich minerálů typu kaňk-it, bukovský-it, rosický-it, heyrovský-it (dle názvu lokality či významného českého vědce + ona koncovka -it). Ta koncovka se používá i u tvoření hornin, takže hornina složená převážně z nefelínu je nefelín-it, z korundu korund-it. A našlo by se mnoho dalších. Podobná finta je i u koncovek stratigrafických jednotek -ien či -an podle jazyka . --BíláVrána 14. 8. 2008, 22:30 (UTC)

Pak si tedy rýpnu, neměl by to nakonec být feroxyhyit? ;-) --MiF 20. 8. 2008, 20:58 (UTC)
Můžeme o tom diskutovat a polemizovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale berme to tak, jak jest v české literatuře uvedeno. Ostatně vzhledem k jeho výskytu v konkrecích na dně oceánů to tak možná bude lepší :-)). --BíláVrána 21. 8. 2008, 16:35 (UTC)

Rozsah článků o minerálech[editovat zdroj]

Ahoj, chtěl bych znát tvůj názor na rozsah článků. Já je standardně (ten standard jsem si udělal já) píšu v rozsahu franklinit. Někteří zase v rozsahu abswurmbachit nebo fluorit. Svůj názor jsem vyjádřil v tomto psaní. A co na to říkáš ty? --MiF 21. 8. 2008, 19:11 (UTC)

Díval jsem se na všechny tři shora uvedené články. Tak jak píšeš Ty, používám i já stejné schéma. Tabulka v ostatních dvou článcích mi připadá moc podrobná a čtenáři laikovi nic neřekne. Teď si trochu nabíhám, protože i mě byla vytýkána nepochopitelnost pro laika u článku Devon(tuším). Rozsah článku u fluoritu je dán tím, že k tomuto minerálu se dá na netu sehnat velké množství dat a tyto pak vesele použít. Ale kolik takových minerálů máme? Pár desítek ze stovek dalších. Dle mého názoru by články měly mít jednotnější formu a chce-li někdo článek rozšířit dál, budiž. Na druhou stranu autorovi článku Fluorit dal tento zcela jistě zabrat a strávil u něho dost času. Raději bych viděl další řadu článků o známých minerálech, které chybí (a na kterých začnu pracovat, jen co dodělám seznam) a které budou mít jednotnou formu než několik článků pro fajnšmekry a v ostatním prázdno. Přeji hodně zdaru na poli (nejen) mineralogie. --BíláVrána 30. 8. 2008, 11:28 (UTC)

Seznam chráněných území ČR[editovat zdroj]

Zdravím. Chválím úmysl vytvořit takovýto seznam, ale nevím, jestli je zvolené řešení to nejlepší (tím nemyslím tabulku). Problém je, že takový kompletní seznam by byl hodně rozsáhlý a špatně by se v něm orientovalo. Další problémem je, že už tu máme tři seznamy chráněných oblastí podle krajů, což si myslím, že je dobré řešení (Seznam chráněných území Prahy, Seznam chráněných území Libereckého kraje a Seznam chráněných území Jihomoravského kraje). Já osobně bych to viděl tak, že by se vytvořily seznamy podle krajů s použitím tvé tabulky. No a v Seznamu chráněných území Česka (na Wiki se v názvech článků používá tento název) by byly odkazy na ty jednotlivé seznamy, nějaký úvod, počty chráněných území, rekordy (první, největší...) apod. --Harold 29. 11. 2008, 17:14 (UTC)

Díky za ty seznamy. Jen bych tě chtěl požádat, jestli bys nemohl vkládat do těch seznamů i kategorie. A taky nadpisy je zvykem začínat se dvěma =, ne pouze jedním. Založené články jsem už opravil (třeba Olomoucký kraj).Díky. --Harold 8. 12. 2008, 14:17 (UTC)
Aha, no máš pravdu. Já se tedy polepším. --BíláVrána 8. 12. 2008, 16:16 (UTC)

Náhled2[editovat zdroj]

Prosím, věnujte pozornost předchozímu upozornění, že máte – namísto častého ukládání stránky – používat tlačítko Ukázat náhled. Neberte to na lehkou váhu. Důvody, proč se má tlačítko používat, máte uvedeny výše. Věřím, že pochopíte důležitost používání tohoto tlačítka. Děkuji za pochopení. --Jowe 2. 9. 2009, 22:56 (UTC)

  • Díky, jsem zas o něco chytřejší. Domníval jsem se, že když provedu jenom jednoduchou úpravu či opravu, např. opravím gramatickou chybu, tak je nadbytečné dávat ukázat náhled. Tak teď už vím a učiním. --BíláVrána 4. 9. 2009, 13:16 (UTC)

Hanoverská nebo Hannoverská[editovat zdroj]

Vlastně ani nevím, proč jsem se přiklonila k této zjednodušené transkripci. Osobně bych rovněž preferovala spíš podobu (podoby) původní; nejspíš jsem podvědomě vycházela z toho, jak se na wikipedii obecně počešťuje většina jmen (konkrétně z okruhu, do kterého vrtám poslední dobou: Žofie Frederika Meklenbursko-Zvěřínská, spousta různých Šarlot - tam je to vůbec někdy detektivka, zda Šarlota nebo Karolina, Jindřišky, Bedřišky...koneckonců i ruští Mikulášové; Adéla Sax-Meiningenová - jak tady? v němčině je to Adelheid von Sachsen-Meiningen, v angličtině Adelaide of Saxe-Meiningen, česká transkripce je podle mne úplně mimo mísu; atd.). Třebaže existují patřičné normy, nejsou striktní a hranice, kdy ještě ano (a jak) a kdy už ne je dosti neostrá. To je ovšem problém, do jehož řešení se nechci pouštět, jistě na wikipedii již mnohokrát diskutován byl a jistě se dospělo k jakýmsi závěrům (jež - jak vidno - ne všichni respektují :o)). Tou mnohomluvnou odpovědí chci říci, že nemám patent na rozum a už vůbec nic proti tomu, abyste tento i jiné odkazy uvedl do podoby, jakou považujete za správnou a podle norem resp. úzu české wikipedie (vždyť na tom taky wiki funguje, že lze napravit nedostatky svých předchůdců). Přeji hezký večer! Varan 17. 6. 2010, 20:08 (UTC)

Ellery Clark[editovat zdroj]

Zdravím vás. Váš článek Ellery Clark mě zaujal. Pokud však budete vytvářet i nadále články založené na překladu, příště prosím doplňujte i číslo revize, které jsem musel přidat. Nezapomínejte ho doplňovat. Interwiki místo vás může přidat robot. Přeji hezký večer a mnoho skvělých článků.--TheAnkopinko15 24. 8. 2010, 18:03 (UTC)

Omlouvám se, trochu mi trvalo, než jsem přišel na to, kde to číslo najdu (i přes použití nápovědy :-(), ale metodou pokus omyl jsem to před chvílí objevil. Někde mám asi o kolečko méně a trvá mi to tím pádem déle. Snad už si to teď zapamatuji a pro příště to určo přidám. --BíláVrána 24. 8. 2010, 23:28 (UTC)

Květné jezero (přírodní památka)[editovat zdroj]

Ahoj, proč jsi jmenované literární prameny neuvedl i v článku? Je to podle mě škoda... --Vojtech.dostal 16. 4. 2011, 18:09 (UTC)

Shannon Elizabethová[editovat zdroj]

Dobrý den, needitujte článek, pokud je v něm umístěná šablona {{Pracuje se}}. Děkuji za pochopení. --Kacir 21. 6. 2011, 12:26 (UTC)

Musím přiznat, že mi to uniklo, a to díky tomu, že v přehledu bylo uvedeno pouze (+N), pokud je tam šablona {{Pracuje se}}, tak do toho nejdu. Tady jsem jenom procházel nové články a opravoval překlepy či gramatické chyby, nebyla to žádná obsahová změna a až potom jsem zjistil, že je tam hozená šablona, když jsem to odklepl. --BíláVrána 22. 6. 2011, 15:51 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Nahum, který jsem přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes 10. 7. 2011, 16:38 (UTC)

Katastrální území[editovat zdroj]

Upozorňuji, že obce nemají katastrální území. Území obce se často skládá z více katastrálních území. Slaigo 13. 1. 2012, 13:34 (UTC)

Každá obec musí mít území (to je jeden ze základních atributů existence) a toto je vymezeno jedním nebo více katastrálními územími, Pakliže je jenom jedno, území obce = katastrální území obce. Pokud bych napsal katastrální území obce Pisárky je to samozřejmě špatně, protože Pisárky nejsou obec a nýbrž městská část a ještě navíc zahrnují další katastrální území jiného jména. Samozřejmě chápu Tvou připomínku, která se vztahuje k vlastnictví. Každá parcela má svého vlastníka, ale také náleží do konkrétního katastrálního území, to jsou dva rozdílné prvky. Pravda, po řadě napsáno k.ú. obce by mohlo někoho vést k domněnce, že k.ú. je ve vlastnictví obce, ale to je z podstaty věci vyloučeno, neb k.ú. nelze vlastnit. S ohledem na tento možný výklad si budu dávat příště pozor (ale může se stát, že opomenu, ale nikoli úmyslně). --BíláVrána 13. 1. 2012, 15:40 (UTC)

Podzimní wikikytička[editovat zdroj]

Ahoj, přijmi prosím tuto podzimní wikikytičku za tvé zapojení do problematiky chráněných území, za aktualizace seznamů o nová chráněná území a za drobná i větší vylepšení článků o přírodě. Budu doufat, že další množství editací na toto téma ještě v budoucnosti přijde :) Díky a jsem s pozdravem! --Chmee2 (diskuse) 25. 10. 2012, 13:15 (UTC)

Děkuji, budu ji trpělivě zalévat, aby neuvadla. --BíláVrána (diskuse) 25. 10. 2012, 14:49 (UTC)
:) Asi nejvtipnější odpověď, co mi kdo kdy odepsal, když jsem mu dal vyznamenání :)) --Chmee2 (diskuse) 25. 10. 2012, 22:15 (UTC)

Zářijové brněnské setkání[editovat zdroj]

Dovolím si informovat o nejbližším chystaném wikisrazu v Brně, a to 25. září 2013. --Bazi (diskuse) 18. 9. 2013, 10:36 (UTC)

Díky, najdu někde bližší informace? --BíláVrána (diskuse) 18. 9. 2013, 17:47 (UTC)
Zde: Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno, 25. září 2013 --Bazi (diskuse) 19. 9. 2013, 08:38 (UTC)

Kennesaw[editovat zdroj]

Děkuji na doplnění článku Kennesaw. Pokude opravdu jde o překlad, jak jste uvedl ve shrnutí, doplňte prosím do článku šablonu {{Překlad}} kvůli dodržení licence. Děkuji. --Marek Koudelka (diskuse) 24. 11. 2013, 08:39 (UTC)

Je to překlad již z léta (:-))a nyní jsem zjistil, že byl článek doplněn a potřebuji tedy něco dopřeložit. Ale času se nějak nedostává. Proto tam není ani šablona překlad ani "pracuje se". Snad to o víkendu stačím doplnit. --BíláVrána (diskuse) 26. 11. 2013, 17:48 (UTC)

Únorový wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 5. 2. 2014, 17:49 (UTC)

Radošina[editovat zdroj]

Ahoj, díky za nový článek o slovenské obci. Chtěl bych Tě ale upozornit, že slovenská Wikipedie má obrovského kostlivce ve skříni, co se týče autorských práv. Konkrétně text článku Radošina je ukraden odtud. Samozřejmě že není povinností to při překladu hlídat, ale já to hlídám. Řešil jsem to s vícero lidmi, ta copyvia musí pryč. Promiň, že ti zasáhnu do článku, na slovenské Wikipedii to samozřejmě nahlásím (i tam to řeším se správci). Děkuji za pochopení --Jan KovářBK (diskuse) 5. 3. 2014, 00:12 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Radošina, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: http://www.radosina.sk/obec-radosina/historia/

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Jan KovářBK (diskuse) 5. 3. 2014, 00:20 (UTC)

Nic se neděje, jenom možná by to chtělo někam na stránky přihodit jako upozornění pro další překladače, dělal jsem to dlouho v noci a jenom hopsám po Wiki, abych si ověřit některá hesla či správnost překladu. Autentičnost článku jsem neprověřoval vůbec. --BíláVrána (diskuse) 5. 3. 2014, 21:18 (UTC)

Wikipedie:WikiProjekt Česko-slovenská Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že zakládáte články překladem ze slovenské Wikipedie. Nejsem si jistý, zda jste zaregistroval Projekt Česko-slovenská Wikipedie. Jeho důležitou součástí je šikovné udělátko, které provádí automatický překlad ze slovenštiny do češtiny a velmi usnadňuje tvorbu článků mezi naší a slovenskou Wikipedií. Přeji hezký den. --Petr1888 (diskuse) 7. 3. 2014, 07:30 (UTC)

Projekt znám, právě proto ty články překládám, vím i o tom udělátku. Upřímně řečeno jsem nebyl schopen si ho nainstalovat. Ale nejsem si jist, zda bych ho používal. Články překládám přímo, natolik slovenštinu znám a někdy je osobní překlad lepší než botem. --BíláVrána (diskuse) 7. 3. 2014, 18:10 (UTC)

Domluva termínu dubnového srazu[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 7. 4. 2014, 21:54 (UTC)

Nové hory[editovat zdroj]

Ahoj, nechci kecat, zas tak se v chráněných územích neangažuji, ale sleduji ty okolo Brna. Ale mám pocit, že do infoboxu se do data vyhlášení uvádí první vyhlášení, i když potom třeba následně došlo k novému vyhlášení, tedy, že by zde měl zůstat rok 1980, přičemž to vyhlášení z loňska by se mohlo hodit jednou větou do textu. --Harold (diskuse) 9. 5. 2014, 15:29 (UTC)

S klidem kecat můžeš, ale pakliže dojde ke zrušení předchozího vyhlášení, nelze odkazovat na již neplatný údaj (z právního hlediska). Ona se totiž mění řada věcí, jako důvod ochrany, rozloha, ochranné pásmo apod. Takže to je pak skutečně nově vyhlášené chráněné území a do infoboxu se píše datum vyhlášení (tedy spíše nabytí účinnosti, což je někdy obtížné zjistit, protože se odkazuje na určitou lhůtu po datu zveřejnění). AOPK však nechává původní číslo a všechnu vyhlašovací dokumentaci v jednom, jenom opraví věci podle nového vyhlášení, což taky není tak úplně košer, takže většinou pak do textu právě uvedu, že byla zrušena původní vyhlašovací dokumentace. Jsou ovšem takoví brutální právníci na některých krajích, kteří se ani nenamáhají zrušit původní vyhlašovací dokumentaci. Ale to by bylo předmětem pro diskusi jinou a jinde. --BíláVrána (diskuse) 9. 5. 2014, 16:27 (UTC)
Právní hledisko (že jde o nějakou jinou entitu) nerozporuji, ale myslím si, že ty články by měly spíš v prvé řadě uvádět faktický stav. Infobox je většinou shrnutím toho nejdůležitějšího a takhle to vypadá, že ta PP byla vyhlášena až loni (bez toho uvedení v textu jako by od roku 1980 ani neexistovala). První, co mě napadlo, bylo podívat se na Žofínský prales, jednak je to nejstarší chráněné území a jednak tamní okolí znám. A i když tam došlo k dvěma pozdějším vyhlášením (1933 a 2004), tak v infoboxu je uveden rok 1838. Totéž je i v dalších (NČ a DČ), které jsem si z mapky na stránce WP:WikiProjekt Chráněná území/Inventura otevřel. Tedy všude je datum prvního vyhlášení, i když pak třeba došlo v průběhu let k nějakým změnám a novým vyhlášením. Takže jak se dívám, ten parametr infoboxu je zvyklostně chápán jako "datum prvního vyhlášení chráněné oblasti na daném území" (viz databáze AOPK dole - Charakteristika území), nikoliv jako "datum vyhlášení současné chráněné entity". --Harold (diskuse) 9. 5. 2014, 21:19 (UTC)
Protože se to do budoucna bude týkat asi řady CHÚ, tak změny budu uvádět do textu a v infoboxu ponechám původní datum vyhlášení. Vznikne u některých trošku zmatek, protože teď zpětně nejsem schopen probrat, u kterých CHÚ jsem to takhle změnil, snad to časem podle čísel AOPK dám do původní podoby. Za loňský a letošní rok totiž byly vyhlášeny desítky nových území a zatím je mi prioritním cílem doplnit seznamy o tato nově vyhlášená území. --BíláVrána (diskuse) 10. 5. 2014, 09:05 (UTC)
Jasně, v pohodě, ideální by bylo, aby den měl aspoň 30 hodin, aby člověk všechno stihl... :-) Jen mě ta změna zarazila, nepřipadala mi na první pohled úplně ok. Ale jak píšu, CHÚ se nijak podrobněji nezabývám, takže jsem si to chtěl vyjasnit. --Harold (diskuse) 10. 5. 2014, 17:02 (UTC)

Červnový wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 6. 6. 2014, 08:20 (UTC)

Pozvánka na říjnový sraz[editovat zdroj]

Listopadová pozvánka[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 15. 11. 2014, 18:19 (CET)Odpovědět

Vzhůru dolů do metra[editovat zdroj]

Pozvánka na březnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 10. 3. 2015, 22:24 (CET)Odpovědět

Překlady ze slovenštiny[editovat zdroj]

Ahoj BíláVráno, všiml jsem si, že jsi článek Liptovská Osada přeložil ze slovenštiny, ale ve shrnutí první editace chybí odkaz na WikiProjekt Česko-slovenská Wikipedie. Nevím, jestli jsi použil jeho překládací nástroj, nebo ne, ale pokud použil, tak bych tě chtěl poprosit, abys ve shrnutí editace ponechával přednastavený text (který lze eventuálně něčím doplnit), protože podle něj se řídí veškeré statistiky používání nástroje a projektu. Pokud jsi to překládal ručně sám, pak je samozřejmě tento můj požadavek v tomto případě bezpředmětný.

Také jsem ti do článku doplnil šablonu {{Překlad}}, která je potřeba pro správné přiznání zdroje, ze kterého se čerpalo (povinnost uvedení autorů se tak splní prostřednictvím odkazu na příslušnou verzi článku a zároveň se ve strojové podobě zachová informace o spřízněnosti obou textů, např. v případě budoucího dohledávání rozšíření copyvia). Překládací nástroj Česko-slovenské Wikipedie generuje šablonu Překlad sám. S pozdravem --Blahma (diskuse) 19. 3. 2015, 13:03 (CET)Odpovědět

Díky za doplnění šablony, myslím že to mám v poznámce a z článku mi to vypadlo. Překlady si dělám sám u takto jednoduchých článků (max si pár výrazů u některých článků ověřím googlovským překladačem), ale dělám to díky Wikiprojektu, neboť jinak mám editační plán plný jinými články. --BíláVrána (diskuse) 19. 3. 2015, 13:21 (CET)Odpovědět
Díky za „svědectví“ – je dobré vědět, že wikiprojekt má tedy ještě větší dosah, než by se mohlo zdát jen na základě hrubých čísel ze statistik. --Blahma (diskuse) 19. 3. 2015, 22:49 (CET)Odpovědět

Pozvánka na událost[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 4. 4. 2015, 00:08 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na květnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 18. 5. 2015, 20:35 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na červnový brněnský wikisraz (na unikátním místě!)[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 6. 6. 2015, 01:29 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na červencový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 8. 7. 2015, 16:34 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na jubilejní brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 1. 9. 2015, 19:24 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na říjnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 12. 10. 2015, 15:01 (CEST)Odpovědět

Interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články na Wikipedii. Chci Vás dále poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské, slovenské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. V levém sloupci pod seznamem interwiki v českém článku klikněte na „Upravit odkazy“. Vložte kód jazyka (angličtina má en, němčina de, francouzština fr, slovenština sk atp.)
  3. Vložte název cizojazyčného článku. Klikněte vpravo dole na odkaz „[Propojit se stránkou]“.
  4. V případě, že existuje již více cizojazyčných verzí, budete vyzváni k potvrzení.

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --Jan KovářBK (diskuse) 15. 10. 2015, 23:09 (CEST)Odpovědět

Díky. A s tím popelem to nepřežeň, ať tu máme spoustu dalších skvělých článků :) --Jan KovářBK (diskuse) 15. 10. 2015, 23:38 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na listopadový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 11. 11. 2015, 20:19 (CET)Odpovědět

Kontrola strojového překladu[editovat zdroj]

Když už potřebujete k překladu ze slovenštiny strojový překlad, přečtěte prosím po sobě text na české Wikipedii. A případně ho upravte. V článku Zochova ulice jste měl text "… prvního slovenského župana Prahy a Bratislavské župy." Tento zjevný nesmysl jsem podle slovenského originálu (rozumím slovensky i bez strojního překladu) upravil na správnou verzi … prvního slovenského župana Bratislavy a Bratislavské župy. Jenže vždy nemusejí být nesmysly generované strojním překladačem takto zjevné a snadno k odhalení.--Leotard (diskuse) 22. 11. 2015, 14:16 (CET)Odpovědět

Nepotřebuji k překladu ze slovenštiny strojový překlad, dělám to kvůli projektu. A jsem rád, když mne někdo bezchybný opraví. --BíláVrána (diskuse) 22. 11. 2015, 23:23 (CET)Odpovědět
Musím se zastat BíléVrány – strojový překlad ze slovenštiny se využívá proto, že upravit jím vzniklý text je rychlejší než převádět do češtiny originál. U obého je vzhledem k blízkosti těchto jazyků (která je pro mluvčí výhodou, ale překladatele určitou nevýhodou) zvýšené riziko vzniku chyb (přehlédnutím či nedostatečným uvědoměním si rozdílnosti jazyků) a ono nešťastné nahrazování geografických a jiných regionálně vázaných výrazů obdobnými z cílové jazykové oblasti je naštěstí jen malý nešvar – který sice vadí, v čemž s vámi souhlasím, ale naštěstí je většinou snadno odhalitelný, ať už přímo překladatelem nebo někým, kdo si článek přečte po něm. Takže díky za upozornění a za opravu! --Blahma (diskuse) 11. 12. 2015, 01:37 (CET)Odpovědět

Pozvánka na prosincový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 11. 12. 2015, 01:32 (CET)Odpovědět

Malá editace[editovat zdroj]

Dobrý den, kolego. Jen bych rád připomněl, že jako malá editace se nemají označovat editace měnící či rozšiřující encyklopedický obsah článku. To je určitě případ vašich dvou nedávných editací Nepomuku, které jste tak označil. Díky a radost z editování přeje Matěj Orlický (diskuse) 16. 1. 2016, 14:48 (CET)Odpovědět

Pozvánka na únorový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 12. 2. 2016, 23:36 (CET)Odpovědět

Pozvánka na dubnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 15. 4. 2016, 00:14 (CEST)Odpovědět

svoboda Internetu[editovat zdroj]

Dovolím si trochu "zákulisního" lobbingu pro svobodný Net. Dle mého je to téma, které se obhájí vlastní vahou, ale příliš mi na tom záleží, než abych nepřihodil na misku též setkání mimo klávesnici ;-)
Díky a svobodě zdar! --Laďa Nešněra (diskuse) 1. 5. 2016, 02:36 (CEST)Odpovědět

Wikikytička řidiče[editovat zdroj]

Pozvánka na květnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 16. 5. 2016, 15:09 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na červnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 13. 6. 2016, 13:46 (CEST)Odpovědět

Žihárec[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Žihárec. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Dominikosaurus (diskuse) 13. 6. 2016, 17:34 (CEST)Odpovědět

Děkuji za rozšíření, šablonu jsem již smazal. Přeji pěkný zbytek dne! :) --Dominikosaurus (diskuse) 13. 6. 2016, 18:52 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na červencový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 12. 7. 2016, 10:20 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na srpnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 20. 8. 2016, 20:58 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. září 2016[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 9. 2016, 19:34 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. října 2016[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 13. 10. 2016, 22:37 (CEST)Odpovědět

Řád česko-slovenské vzájemnosti[editovat zdroj]

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. listopadu 2016[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 11. 11. 2016, 17:41 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. prosince 2016[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 13. 12. 2016, 19:35 (CET)Odpovědět

User:EGalvez (WMF)/Sandbox/MassMessageTest[editovat zdroj]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey (revised heading)[editovat zdroj]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[editovat zdroj]

(Sorry to write in English)

Pozvánka na brněnský wikisraz 22. března 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 19. 3. 2017, 23:36 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. dubna 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 16. 4. 2017, 00:42 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. května 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 5. 2017, 02:21 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. června 2016[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 15. 6. 2017, 15:56 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. července 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 7. 2017, 12:39 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. srpna 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 8. 2017, 23:19 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 13. září 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 9. 2017, 01:33 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. října 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 7. 10. 2017, 01:30 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. listopadu 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 11. 2017, 00:18 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. prosince 2017[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 12. 2017, 21:26 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. ledna 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 1. 2018, 21:55 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. února 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 16. 2. 2018, 18:42 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. března 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 19. 3. 2018, 15:32 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. dubna 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 17. 4. 2018, 23:28 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. května 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 5. 2018, 01:37 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. června 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 6. 2018, 14:34 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. července 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 16. 7. 2018, 13:00 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. srpna 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 13. 8. 2018, 13:27 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. září 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 18. 9. 2018, 14:05 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. října 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 10. 2018, 15:09 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. listopadu 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 17. 11. 2018, 00:57 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. prosince 2018[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 15. 12. 2018, 01:29 (CET)Odpovědět

Evropsky významné lokality v seznamech chráněných území - ano či ne?[editovat zdroj]

Zdravím, v seznamech chráněných území podle okresů jste zrušil moje editace, které rozšiřovaly seznamy o některé Evropsky významné lokality (EVL) s odůvodněním, že tam nepatří. Můžete mi prosím sdělit důvod? EVL chráněnými územími jsou a v krajích se nacházejí, proč by tedy neměly v seznamech být? S pozdravem The photonaut (diskuse) 15. 12. 2018, 20:14 (CET)Odpovědět

V seznamech chráněných území jsou zahrnuty lokality s ochranou od stupně přírodní památka a vyšší. Otázka zda EVL ano či ne do seznamů byla vyřešena v diskuzi již dříve s výsledkem ne. --BíláVrána (diskuse) 17. 12. 2018, 09:02 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. ledna 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 1. 2019, 02:11 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. února 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 19. 2. 2019, 00:06 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. března 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 18. 3. 2019, 13:51 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. dubna 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 16. 4. 2019, 14:46 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. května 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 5. 2019, 00:25 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. června 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 7. 6. 2019, 22:36 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. července 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 1. 7. 2019, 23:21 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. srpna 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 18. 8. 2019, 01:19 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. září 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 5. 9. 2019, 01:22 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 30. října 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 17. 10. 2019, 01:55 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. listopadu 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 19. 11. 2019, 00:53 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. prosince 2019[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 12. 2019, 14:50 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 22. ledna 2020 (o týden později)[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 15. 1. 2020, 00:50 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. února 2020[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 6. 2. 2020, 15:05 (CET)Odpovědět

Větrníky[editovat zdroj]

Dobrý den, odkud prosím čerpáte informace o změně ochrany v NPR Větrníky? Na webu jsem o tom nic nikde nenašel, i v Drusopu jsou stále vedeny jako NPR. Pokud k tomu máte věrohodný zdroj, tak ho prosím doplňte (a následně dotáhněte i přeřazení v šablonách, kategoriích atd.). S pozdravem, --Borzywoy (diskuse) 9. 2. 2020, 18:56 (CET)Odpovědět

Zdravím, NPP Větrníky byla nově vyhlášena Vyhláškou MŽP č. 285/2019 Sb. ze dne 29.října 2019. Nejjednodušší cesta je jít na www.sagit.cz, tam vpravo v menu zadáte číslo a rok a jste na ní. Odtud pochází i důvod ochrany, který je citací tohoto předpisu. Moje omluva, teď vidím, že tam předpis citovaný nemám, hned napravíme. V seznamech jsem to přehodil, ještě v kategoriích spravím. Hnedle. PS: Bohužel naši legislativci včetně extraligy (parlamentu) moc nedbají na to, že existuje nějaký jiný právní předpis, který by měli tím novým předpisem zrušit, to je pro ty hochy asi moc práce, nechce se mi říci, že je to nedbalost, bych se jich nedotkl.Zdraví--BíláVrána (diskuse) 9. 2. 2020, 19:12 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 27. května 2020[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 18. 5. 2020, 03:30 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 10. června 2020[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 5. 6. 2020, 00:16 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. července 2020 (mimořádné místo)[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 20. 7. 2020, 15:20 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. srpna 2020[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 17. 8. 2020, 13:02 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. září 2020[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 16. 9. 2020, 13:48 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. května 2021[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 18. 5. 2021, 13:42 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. června 2021[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 6. 6. 2021, 14:35 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. července 2021[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 7. 2021, 17:17 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. srpna 2021[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 8. 2021, 23:35 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. září 2021[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 9. 2021, 13:13 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. října 2021 (čtvrtek!)[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 10. 2021, 23:35 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. února 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 7. 2. 2022, 12:57 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. března 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 3. 3. 2022, 23:02 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. dubna 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 4. 2022, 17:29 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. května 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 11. 5. 2022, 08:53 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. června 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 8. 6. 2022, 19:58 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 13. července 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 7. 7. 2022, 12:56 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. srpna 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 14. 8. 2022, 21:17 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. září 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 19. 9. 2022, 12:18 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 19. října 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 17. 10. 2022, 09:08 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 16. listopadu 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 11. 2022, 18:55 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. prosince 2022[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 12. 2022, 17:50 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. ledna 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 1. 2023, 09:42 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. února 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 3. 2. 2023, 21:18 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. března 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 7. 3. 2023, 11:22 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. května 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 9. 5. 2023, 09:59 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. června 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 13. 6. 2023, 23:50 (CEST)Odpovědět

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. září 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 18. 9. 2023, 14:03 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 18. října 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 5. 10. 2023, 01:27 (CEST)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 15. listopadu 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 10. 11. 2023, 23:18 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. prosince 2023[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 11. 12. 2023, 13:23 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. ledna 2024[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 12. 1. 2024, 10:00 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 21. února 2024[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 15. 2. 2024, 15:52 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 20. března 2024[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 17. 3. 2024, 13:06 (CET)Odpovědět

Pozvánka na brněnský wikisraz 17. dubna 2024[editovat zdroj]

--MediaWiki message delivery (diskuse) 11. 4. 2024, 13:07 (CEST)Odpovědět

  1. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  2. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.
  3. This survey is primarily meant to get feedback on the Wikimedia Foundation's current work, not long-term strategy.
  4. Legal stuff: No purchase necessary. Must be the age of majority to participate. Sponsored by the Wikimedia Foundation located at 149 New Montgomery, San Francisco, CA, USA, 94105. Ends January 31, 2017. Void where prohibited. Click here for contest rules.