Diskuse:Úřad 610

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Žen v tématu „Rád bych doplnil a ozdrojoval

Chce to nezávislé zdroje, hodně kvalitní zdroje. Pokud je oficiální stanovisko čínské vlády to, že úřad neexistuje, chce to to ozdrojovat. Pokud je existence úřadu skutečně potvrzena nezávislými zdroji, chce to opět kvalitně ozdrojovat, linky na falungongovské stránky nejsou věrohodné. Proto ta šablona. Pokud nezívislé zdroje nejsou, chce to napsat: "Podle Falun Gongu to je a tak...". --Podzemnik 3. 12. 2008, 11:04 (UTC)

Myslím, že kdyby úrad 610 neexistoval - nemohli by se soudci (Jak je uvedeno ve zdrojích a jejich citacích) odkazovat na úřad 610. Co by potom znamenalo, že někdo z úřadu 610 vystoupil z Komunistické strany? Co se týče například Tibetu, mučení a odebíráním orgánů vězňům v čínských vězeních... Je dalajláma člověk, který pod záštitou víry bojuje o moc[Jak tvrdí čínská ambasáda]? Čína tvrdí že statistiky o transplantacích v Číně za období 2005 - 2008 neexistují[přesto ji OSN žádá aby vysvětlila 40 tisíc transplantací, které v tomto období proběhly]. dokonce tvrdí, že Falun Gong už v Číně neexistuje.

Existenci úřadu 610 potvrzují následující fakta:

1) úředníci z úřadu 610 kteří vystoupili z ČKS (rozumějte pokud úřad neexistuje jak může mít nějaké úřednictvo)
2) soudci kteří na něj odkazují (pokud neexistuje jak by se mohl jakkoliv projevovat, nebo jakkoliv zasahovat do soudních procesů?)
3) rozkazy, které se objevují na různých úravních čínské vlády "odnikud" ale jsou absolutně přijímány a realizovány (odkud pocházejí?)
4) existenci pronásledování Falun Gongu potvrdilo zkoumání Parlamentní komise USA, která monitorovala vydávání a realizaci příkazů na pronásledování a potlačování Falun Gongu a jeho přívrženců v období příprav na olympiádu.[]
4) svědectví lidí, kteří jeho existenci potvrzují

Pokud neexistuje úřad 610, kdo vydává rozkazy k pronásledování Falun Gongu? Jak to, že jeho členové opuštějí komunistickou stranu a podávají interview novinám, když neexistuje?

Pokud Falun Gong neexistuje, koho tedy pronásledují, když vydávají příkazi k jeho potlačování a policejním zásahům?

Postoj čínského režimu k neexistenci úřadu 610, je jako postoj k neexistenci Falun Gongu a jeho pronásledování. Jde o stejnou kauzu a stejný přístup řekl bych to asi takto - Hu Jintao neexistuje! Kdo by se zlobil za to, že zveřejňujeme existenci ůřadu 610? V peléově ulici v Praze totiž už Čínská ambasáda neexistuje, rozpadla se ve stejné době jako Falun Gong :)

Podle mě nejde o neutrální postoj ale o to, že čínský režim se, když jde do tuhého zmůže pokaždé jen k jednomu stále se opakujícímu tahu - popírání reality. Což se stalo také při vydání vyšetřovací zprávy [www.organharvestinvestigation.net Kravavá sklizeň] - zmohli se pouze na to že řekli, že to není pravda. Mučení v čínských vězeních potvrdil speciální vyslanec OSN - Čína ho také popírá.

Tolik tedy k výroku Číny že úřad 610 neexistuje. Bral jsem to jako třešničku na konec, nikoliv jako pádný argument. Je to jako 1000 proti jednomu. Ale pokusím se dodat výce zdrojů - jsme přeci otevřená a enciklopedie[nestranní], s tím souhlasím! Žen 27. 12. 2008, 15:10 (UTC)

možná by stačilo více zdrojů do encyklopedie, šmoulo...

To, co mi zde říkáte, podle mě zavání vlastním výzkumem, takže prosím o opatrnost;-) Jak už jsem řekl výše, existence úřadu není potvrzena nezávislými zdroji – co jsem koukal, v článku snad není jediný nezávislý zdroj a není možno u takového docela kontroverzního tématu vycházet ze závislých zdrojů. Hodně zdaru při vylepšování, --Podzemnik 27. 12. 2008, 15:34 (UTC)

Pokračuji v hledání[editovat zdroj]

Doplnil jsem další fakta a reference - budu shánět další informaceŽen 2. 1. 2009, 12:37 (UTC)

Něco mám!

Část tiskové zprávy z pekingské redakce Washington Post o dva roky později (5. srpna 2001)popisuje krutost metod, jaké proti Falun Gongu používá Úřad 610 a další agenti režimu

Poté, co Cao Dong odešel ze setkání s McMillan-Scottem(předseada EV parlamentu), byl zatčen. Úřady ho v září převezly do provincie Gansu a vydaly na něj zatykač. V prosinci byl odsouzen na základě čtyř obvinění. Soudci rozhodli, že případ nemůže jít před soud, protože spadá do soudní pravomoci Úřadu 610 v Pekingu (úřad pověřený pronásledováním Falun Gongu).

Velmi zajímavý je údajně souhrn na http://www.porta-festival.cz/index.php?option=com_awiki&view=mediawiki&Itemid=127&article=%C3%9A%C5%99ad_610 (Aha :) tak tenhle článek vychází z tohoto na Wikipedii :)) Žen 3. 1. 2009, 09:20 (UTC) č. soudci tam mluví o 610

Byli obviněni funkcionáři 610 a v zahraničí s některými proběhl soud. Tj. nezávislý soud uznal vinu těchto vrcholových funkcionářů - ale asi nezkoumal zda existuje 610

V austrálii také kdysi z ambasády utekl velvyslanec a hovořil velmi otevřeně o tom co bylo jeho povinností, jak organizuje č. vláda mnohé věci apod.

Pokusím se dohledat rozhovory na www.9komentaru.cz

Děkuji Bogimu za spolupráci při vyhledávání informací 78.102.161.113 3. 1. 2009, 09:15 (UTC)

Mám 2 dobré zdroje[editovat zdroj]

1) nezávyslé vyšetřování kanadských právníků Kilgoura a Matase www.organharvestinvestigation.net

je tam výňatek ze schůze politbyra, kde bývalý předseda Tiang Zemin mluví o vypořádání se s otázkou Falun Gongu

2) výroční zpráva Výkonné parlamentní komise pro Čínu (CECC) Kongresu USA z roku 2008 www.cecc.gov

To jsou dva solidní nezávyslé zdroje

Doplním tam tyto nové věci,

a potom v kombinaci se svědectvími a zdroji Falun Gongu + články Epoch Times a Washington Post bude stránka NEUTRÁLNÍ

a Administrátoři odstraní ten ošklivý rámeček z článku :)

Žen 3. 1. 2009, 16:41 (UTC)

Dobrý den, mohl by jste být prosím přesnější? První odkaz se mi bohužel nepodařilo rozjet, ve druhé odkazu se mi nechce prokousávat se celým webem, mol by jste hodit přímý link? Jinak Vás opět upozorňuji, že článek potřebuje nezávislé zdroje. Ani stránky Falun Gongu ani Epoch Times nejsou nezávislé. --Podzemnik 3. 1. 2009, 17:57 (UTC)

Ano ano už jsem zapracoval je to na webu :) prokousal jsem se tím za vás :) Žen 3. 1. 2009, 18:09 (UTC)

Doplnil jsem data a zdroje[editovat zdroj]

Prosím o odstaranění rámečku o NEUTRALITĚ

Díky všem za spolupráci při vyhledávání informací a za informace těm kteří je pozbírali!

Žen 3. 1. 2009, 18:06 (UTC)

Zdravím, tu šablonu jsem sice dal pryč, ale článek jsem byl nucen olepit jinou nepěknou šablonou, totiž {{přesnost}}. Jedná se o kontroverzní téma, u kterého jsou zdroje zapotřebí jako sůl a zatím jsou v článku jen odkazy na stránky Falun Gongu nebo Epoch Times, či další odkazy, které se jako zdroje pouze tváří, ale ve skutečnosti nic nerefují. Viz WIkipedie:Věrohodné zdroje. --Podzemnik 3. 1. 2009, 18:13 (UTC)

Zdravím také: mám ale dojem že jste si nepřečetl upravený článek - doplnil jsem mnoho informací. Zdrojr Falun Gongu nebo Epoch Times, či další odkazy, které se jak říkáte "jako zdroje pouze tváří" jsem doplnil dalšími dvěma! Ty jsou snad dost nezávyslé! Asi jste si upravený článek ještě nepřečetl - budu na něm ale ještě dělat další datové i kosmetické úpravy. 78.102.161.113 4. 1. 2009, 09:03 (UTC)

Tak jsem si článek znovu přečetl, odvedl jste na něm kus práce, to je chvályhodné. Ale říkám pořád, vycházíte z nedůvěryhodných zdrojů, dejme tomu, že ony dva zdroje, o které se tolik opíráte, jsou důvěryhodné, ale nedokládají další tvrzení v článku. Tím pádem nejsou dost dobře ověřitelné. --Podzemnik 4. 1. 2009, 09:18 (UTC)

Co konkrétně je podle Vás neověřitelné prosím?[editovat zdroj]

KONKRÉTNĚ JAKÉ ÚDAJE JSOU PODLE VÁS PROSÍM NEOVĚŘITELNÉ - ať to dotváření urychlíme Děkuji Žen 4. 1. 2009, 12:01 (UTC)
Celý článek je postaven na zdrojích závislých, což je bohužel špatně. Informace v něm nejsou ověřitelné. Zkuste se prosím podívat na stránky Wikipedie:Ověřitelnost a Wikipedie:Věrohodné zdroje. Existence úřadu není stoprocentně potvrzena a veškerá svědectví, která mají jeho údajnou existenci potvrzovat, se opírají a weby Falun Gongu nebo Epoch Times, tudíž nemohou být považována za věrohodné. Opakuji opět, že není doložena samotná existence úřadu. Bavíme se pořád o tom samém; prosím, přečtěte si mnou výše odkazované stránky, jedná se o jedny z klíčových principů Wikipedie. Mějte se pěkně, --Podzemnik 4. 1. 2009, 12:40 (UTC)

OK zapracoval jsem na tom:

Tady je zápis instrukcí podaných Jiang Zeminem: zdroj Krvavá sklizeň příloha 7.

Zde pověřuje tři členy politbyra "soudruhy" pronásledováním Falun Gongu a ustanovuje absolutní moc jejich skupiny v zemi. To je skupina označovaná Falun Gongem jako úřad 610!

Quotes from directive issued by Jiang Zemin, June 7, 1999:

“The central committee has already agreed to let comrade Li Lanqing be responsible for establishing a leadership group that will deal with problems of “FALUN GONG” specifically. Comrade Li Lanqing will be the director and comrades Ding Guangen and Luo Gan will be vice directors, comrades in charge of related departments will be the members of the group. [The group] will study the steps, methods and measures for solving the problem of “FALUN GONG” in a unified way. All CCP central departments, administrative organs, all ministries, commissions, all provinces, self-governing districts, all cities directly under central government must cooperate with the group very closely...

Mám dojem že budeme mít dost důkazů na to že všichni členové úradu 610 exitují a skutečně FG pronásledují - nebudou pouze záznami o jeho pojmenování

Navrhuji tedy toto - logicky název úradu 610 nechme jako z dílny Falun Gongu, ale je to stejně jenom něco jako pojmenování skupiny lidí - jiní jim říkají například "Čínské gestapo". Další údaje, které jsou přímo ze zápisu ze schůze politbyra nechám jako fakta - tedy že Jiang Zemin pověřil skupinu lidí pronásledováním FG - a že v ní byl ten a ten - a že je potom FG pojmenoval jako úřad 610 NE? :)

Chápu vaše výhrady vůči názvu 610 - ten je možná z dílny FG, ale všechna fakta obsažená uvnitř toho pojmenování jsou správná a hlavně OVĚŘITELNÁ! :)))))

Přepíšu znění článku, aby to vyhovovylo tomuto duchu. Myslím že to jednak odpovídá pravdě a také principům Wikipedie 78.102.161.113 4. 1. 2009, 14:11 (UTC)

Finále ?[editovat zdroj]

Dobrý den trochu jsem ještě popracoval a ozdrojoval jsem to co jste označil

Změnil jsem také formulaci u druhého označení

Zapracoval jsem i na dokladování citací v referencích, aby jste kvůli tomu nemusel moc serfovat

Také jsem umístil citaci z instrukcí bývalého čínského presidenta J.Z. do článku

Předělal jsem i ostatní formulace, aby byli co nej přesněji podle zdrojů

Doufám že je to USPOKOJIVÉ A OVĚŘITELNÉ A FAKTICKY PŘESNÉ

děkuji Vám za Vaši spolupráci - díky vašemu ORÁMEČKOVÁVÁNÍ :) z toho vzniká dobrý článek.

Kdyby tam přecejenom bylo nutno něco dalšího, skutečně nutně vylepši dejte prosím vědět (Žen 5. 1. 2009, 11:19 (UTC))

Přepracování článku[editovat zdroj]

Přeji dobrý den,
přepracoval jsem článek. Jeho původní verze (totiž zde) byla opřena především o weby http://www.velkaepocha.sk/ a http://cz.clearharmony.net/, což z hlediska ověřitelnosti nelze považovat za důvěryhodný zdroj. První zmíněný web je česká/slovenská verze The Epoch Times, což jsou noviny s Falun Gongem úzce spojené (jak dokládá např [1] - pdf), a které založili stoupenci Falun Gongu. Druhý web jsou samotné stránky Falun Gongu. Jelikož se předmět tohoto článku týká čínské strany vs Falun Gongu, dovolil jsem si odstranit informace, které nebyly podloženy nezávislým zdrojem. Zároveň jsem se pokusil nějaké zdroje najít a doplnit je do článku. Výsledkem je však jeho rapidní zkrácení, což je bohužel způsobeno nedostatkem ověřitelných informací o předmětu článku. --Podzemnik 16. 1. 2009, 10:53 (UTC)

OK dobře Souhlasím s úpravami - udělám to tak v co největším měřítku i u ostatních článků, ať s tím nemá práci někdo jiný

Díky za pomoc. --Žen 16. 1. 2009, 14:42 (UTC)

Tipy na další zdroje[editovat zdroj]

Nejaktuálnější zpráva výkonného orgánu čínského stranického kongresu obsahuje odkazy na úřad 610 v celostátním měřítku. Oficiální zprávy o raziích u praktikujících Falun Gongu před olympijskými hrami se objevily na vládních webových stránkách všech jedenatřiceti zemských soudů na provinční úrovni. (Levi Browde) - New York (velkaepocha.sk) Falun Gong und Zivilcourage (epochtimes.de) (německy)

Nalézt link na oficiální stránky, přeložit text... (bude to asi v čínštině... no uvidíme :)) --Žen 23. 1. 2009, 19:57 (UTC)

Rád bych doplnil a ozdrojoval[editovat zdroj]

https://www.falungong.cz/tchaj-wan-nevpustil-zeme-cinske-uredniky-angazovane-pronasledovani-falun-gongu/

Chiu Chui-Cheng, místopředseda Rady pro pevninské záležitosti (Mainland Affairs Council), potvrdil, že rada omezuje povolení ke vstupu na ostrov porušovatelům lidských práv z Číny. Pokud má čínský úředník záznam o pronásledování Falun Gongu a spadá pod Úřad 610, je mu okamžitě zamítnut vstup. Dle pana Chiu toto opatření potvrzuje a uplatňuje tchajwanskou politiku, která hájí a ochraňuje lidská práva. Zdůraznil také, že cenit si lidských práv je nejvyšší hodnotou ze všech, a zopakoval, že na Tchaj-wanu nejsou vítáni lidé, kteří taková práva pošlapávají.

Ale jak říkám pokusím se najít oficiální dokumenty tchaj-wanské vlády.

--Žen (diskuse) 30. 12. 2017, 18:29 (CET)Odpovědět