Diagnostická stezka zdraví

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Diagnostická stezka zdraví
Základní informace
Typokružní naučná stezka
Délka1,29 km
Sezónaceloročně přístupná
Lokalizace
PolohaOpavská pahorkatina, okres Opava, Moravskoslezský kraj
Souřadnice
Map
StartBělá
CílBělá
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Diagnostická stezka zdraví je netradiční okružní naučná stezka, která se nachází východně od obce Bělá v okrese Opava v pohoří Opavská pahorkatina v Moravskoslezském kraji.

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Stezka nabízí alternativní využití volného času v přírodě spojené s prověřením vlastní fyzické kondice. Diagnostická stezka zdraví začíná na levém břehu Píšťského potoka u Priessnitzových koupelí a Křesťanského labyrintu, poblíž pramene Židlo. Pokračuje po obvodu lesa Pavlačka a zhruba po 0,65 km, tj. přibližně v polovině trasy, dosahuje nejvyššího místa stezky, kde je turistický přístřešek a výhled do krajiny. Na naučné stezce jsou umístěny kameny s citáty významných osobností, které turistu vedou k přemýšlení. Délka stezky je cca 1,29 km. Stezku zřídila obec Bělá za podpory Nadace OKD.[1][2][3]

V blízkosti se také nachází populární Pstruží farma Bělá.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Diagnostická stezka zdraví | Sdružení obcí Hlučínska - Moravskoslezský kraj. www.hlucinsko.eu [online]. [cit. 2021-12-11]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-12-11. 
  2. V Bělé na Hlučínsku si můžete dopřát odpočinek a relaxaci v lůně přírody. Region [online]. 2018-07-10 [cit. 2021-12-11]. Dostupné online. 
  3. Explore diagnosticka stezka zdraví. www.alltrails.com [online]. alltrails.com. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]