Dark Side (píseň, Kelly Clarkson)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dark Side
singl od Kelly Clarkson
Z albaStronger
Vydáno5. června 2012
Nahráno2011
Formátdigitální stahování, CD
Žánrsynthpop
Délka3:44
VydavatelstvíRCA Records
ProducentGreg Kurstin
Autorbusbee, Alexander Geringas
Singly Kelly Clarkson chronologicky
What Doesn't Kill You (Stronger)
(2012)
Dark Side
(2012)
Catch My Breath
(2012)

Dark Side (česky temná strana) je třetí a poslední singl americké zpěvačky Kelly Clarkson z páté desky Stronger. Produkoval ho Greg Kurstin.

Informace o písni[editovat | editovat zdroj]

Dark Side (temná strana) je píseň americké zpěvačky Kelly Clarkson, napsal ho busbee a Alexander Geringase a produkoval Greg Kurstin. Píseň byla puštěna přes RCA Records 5. 6. 2012 jako třetí singl z pátého studiového alba Stronger. Text písně obsahuje téma přijetí obnovy a vnitřní krásy.

Dark Side získala obecně pozitivní recenze od kritiků, kteří píseň považovali jako dobrý nástupce písně What Doesn't Kill You (Stronger). Kritici také pochválili vokální výkon Kelly Clarkson míšením s melodií písně jako oblíbený a dech beroucí. Singl se stal jejím druhým po sobě jdoucím číslem 1 v americkém chart Hot Dance Club Songs.

Videoklip[editovat | editovat zdroj]

Hudební video pro Dark Side režíroval Shane Drake, který také režíroval hudební video pro What Doesn't Kill You (Stronger). To bylo natočeno 28. dubna 2012 v Downtown Los Angeles. Scény, které se odehrávají v centru města, byly natočeny v 1st Street Bridge podél Losangeleské řeky. Videoklip měl premiéru 24. května 2012 na YouTube.

Hudební video hlavně zkoumá přijetí motivů, s dílčími tématy šikany, drogy a závislost na alkoholu. Video začíná Kellyiným zpěvem v tmavém pozadí. V průběhu videa zobrazují scény lidi s jejich bojem v životě (např. muž přišel o práci, dospívající dívka zápasí s váhou, dospívající chlapec pronásledováni a šikanováni, dívku, která nevyhrála královnu krásy bojující s tlaky a drogové závislosti, podnikatel se závislostí na alkoholu, opuštěný válečný veterán, a manželka se rozvádí s manželem).

Video bylo nominována na MTV Video Music Award v kategorii Best Video with a Message (nejlepší video s poslestvím)

Živé vystoupení[editovat | editovat zdroj]

Kelly singl poprvé předvedla na Tour The Troubador v Los Angeles 19. října 2011. Poté na Billboard Music Awards 2012, 20. května 2012.

Hitparáda[editovat | editovat zdroj]

Země Umístění
Austrálie 56
Belgie 17
Kanada 26
Dánsko 5
Německo 86
Irsko 42
Nizozemsko 19
Polsko 3
Skotsko 26
Severní Korea 48
Velká Británie 40
USA 42