Cirk-UFF

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Cirk-UFF
Trutnov, Společenské centrum UFFO
Rok založení2011
ZakladatelLibor Kasík
LokaceKulturní centrum UFFO, Trutnov
Žánrnový cirkus

Cirk-UFF je mezinárodní festival nového cirkusu, založený v roce 2011 Liborem Kasíkem, ředitelem polyfunkčního kulturního centra Uffo v Trutnově v okrese Trutnov v Královéhradeckém kraji.

Festival se koná každoročně na přelomu května a června a končí zpravidla prvním červnovým víkendem. Trvá obvykle 3–6 dní. Prestižní ekonomický časopis The Economist ve své ročence World 2014 zařadil Cirk-UFF mezi 29 událostí na světě hodných sledování. [1]

Na festivalu pravidelně probíhají placená i volně přístupná představení.

Místo konání[editovat | editovat zdroj]

První ročník probíhal v polyfunkčním centru Uffo a v trutnovských ulicích. Od druhého ročníku (2012) přibylo rovněž cirkusové šapitó pravidelně stojící přímo naproti Uffu.

Program[editovat | editovat zdroj]

Cirk-UFF každoročně představuje několik zahraničních souborů a výběr toho nejlepšího z české novocirkusové scény. Mezi pravidelné hosty patří například Cirk La Putyka, Bratři v Tricku, Squadra Sua, Cirkus Mlejn, Cirkus Tety či Amanitas. Z významných zahraničních souborů vystoupily na festivalu například Akoreacro, La Meute, Compagnie IETO, Compagnie EA EO, Cirkus Xanti a mnoho dalších.

Na festivalu rovněž probíhají premiéry (například Cirk La Putyka – Dolls či Short Round Productions – Filament), Cirk-UFF rovněž pořádá rezidence a je koproducentem představení.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. The Economist, World 2014. London: The Economist Newspaper Limited, 30. října 2013, s. 74

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]