Přeskočit na obsah

Christina Skreibergová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Christina Skreibergová
Narození21. března 1981 (43 let)
Alma materMěstská univerzita v Londýně
Povolánífotografka a novinářka
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Christina Johanna Skreibergová (nepřechýleně Skreiberg; * 21. března 1981) je norská novinářka, spisovatelka a fotografka. V roce 2016 získala ocenění Årets Frilanser za dokumentární projekt Hei nabo![1]

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Christina Skreibergová vyrostla v Oslu a vystudovala žurnalistiku na Městské univerzitě v Londýně. Žila také v Pittsburghu, Guatemale a Kodani. V Londýně pracovala pro The Times a založila bezplatný časopis ditched. Byla vedoucí reportáží v Aftenposten Junior, konceptu novin pro děti, který získal mediální ocenění jak v Norsku, tak na mezinárodní úrovni.

V roce 2016 získala ocenění Årets Frilanser za dokumentární projekt Hei nabo! Rámcem projektu je multikulturní blok ve čtvrti Tøyen v Oslu. Christina Skreibergová šest let klepala na dveře svých sousedů a žádala je, aby se podělili o své příběhy. Výsledkem byla výstava a kniha s příběhy a fotografiemi lidí z celého světa. [2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Christina Skreiberg na norské (bokmål) Wikipedii.

  1. journalisten.no. Tittel=Christina Skreiberg banket på hos naboene. Det endte opp som journalistikk og nå også pris * avis=Journalisten.no * besøksdato=2017-06-18 * etternavn=Huseby Jensen * fornavn=Martin * dato=2016-09-17 * språk=nb. Dostupné online. 
  2. Tittel=Hei nabo! *besøksdato=2021-01-31 *arkiv-dato=2019-08-30 *arkiv-url=https://web.archive.org/web/20190830035514/http://www.heinabo.no/ *url-status=død. Dostupné online. 

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]