Brudermühlstraße (stanice metra v Mnichově)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Brudermühlstraße
StátNěmecko
MěstoMnichov
LinkyU3
Externí odkazy
Souřadnice sídla
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Brudermühlstraße je stanice mnichovského metra. Leží na lince U3 ve čtvrti Sendling, zčásti pod silničním tunelem Brudermühltunnel a zčásti pod křižovatkou Thalkirchner Straße a Brudermühlstraße. Tunel, jenž je součástí Středního okruhu, byl postaven spolu se stanicí. Ta byla otevřena 28. srpna 1989.

Nástupiště je ostrovního typu, s nástupními hranami z isarské křemeliny. Uprostřed stanice vedou výtah a dvojice eskalátorů na Thalkirchner Straße, na jižním konci pak pevné schodiště s postranním eskalátorem vede na Brudermühlstraße. V jižním vestibulu je umístěn mlýnský kámen, který připomíná místní mlynářskou tradici. Stěny stanice jsou obloženy modrými dlaždicemi, na stěně nad kolejí č. 1 (směrem do centra) je umístěna plechová plastika. Stěny schodiště a eskalátorů jsou obloženy bílými dlaždicemi a jejich rohy jsou zvýrazněny hliníkovými pásky. Stejně jako u ostatních stanic otevíraných v roce 1989 je strop nástupiště tvořen plechovými pláty a zakončen dvěma světelnými pásy. Design stanice navrhla mnichovská umělkyně Cosy Pièro.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku U-Bahnhof Brudermühlstraße na německé Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

← směr Moosach Metro v Mnichovělinka U3 směr Fürstenried West
Implerstraße Brudermühlstraße Thalkirchen
MoosachMoosacher St.Martin PlatzOlympia-Einkaufszentrum U1OberwiesenfeldOlympiazentrumPetuelringScheidplatz U2Bonner PlatzMünchner Freiheit U6Giselastraße U6Universität U6Odeonsplatz U4 U5 U6Marienplatz U6Sendlinger Tor U1 U2 U6Goetheplatz U6Poccistraße U6Implerstraße U6BrudermühlstraßeThalkirchenObersendlingAidenbachstraßeMachtlinger StraßeForstenrieder AlleeBasler StraßeFürstenried West