Besta Chrudim

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Besta Chrudim
Logo
Logo
Logo taneční školy Besta Chrudim
Logo taneční školy Besta Chrudim
Základní údaje
Právní formaspolek
Datum založení24. listopadu 1994
Adresa sídlaU Stadionu 756, Chrudim, 537 03, Česko
Identifikátory
IČO60103434
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Besta Chrudim je taneční škola působící v Chrudimi od roku 1991. Založil ji manželský pár Martina a Aleš Novákovi. Besta vyučuje mnoho tanečních stylů: od mazurky, jazz až po street dance. V současné době[kdy?] se soustředí nejvíce na kategorii modern dance a jazz dance. Věnuje se sólům, duům, malým skupinám a velkým formacím. Pro dívky a chlapce od 10 let umožňují výuku latinskoamerických a standardních párových tanců.

Vedení klubu[editovat | editovat zdroj]

Z počátku se manželé věnovali pouze párovému tanci, později se taneční styl rozšířil na jazz dance, modern dance a contemporary. V současné době většinu tanečních lekcí vede mladší dcera – Klára Nováková. Klub je rozdělen do věkových kategorií. Později se dělí podle počtu tanečníků na: sóla, dua, malé skupiny (3–8 tanečníků) a velké formace (9–24 tanečníků)

Prezentace[editovat | editovat zdroj]

Taneční škola měla možnost se reprezentovat nejen na republikových soutěžích, ale také reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa a jiných zahraničních soutěžích. V průběhu taneční sezóny také objíždí prestižní akce, plesy a různá další představení.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]