Bam Margera

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Bam Margera
Rodné jménoBrandon Cole Margera
Narození28. září 1979 (44 let)
West Chester
BydlištěPocopson Township
Alma materWest Chester East High School
Povolánískateboardista, kaskadér, režisér, filmový producent, scenárista, střihač a herec
ChoťMissy Rothstein (2007–2012)
RodičePhil Margera a April Margera
PříbuzníJess Margera (sourozenec)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Bam Margera, vlastním jménem Brandon Cole Margera IV (* 28. září 1979 ve West Chesteru, v Pensylvánii, USA), je profesionální skateboardista, herec, aktér v cKy, jackass, Viva la Bam, Bam's Unholy Union a dalších. Režíroval a produkoval mnoho videoklipů pro HIM.

Rodina[editovat | editovat zdroj]

Jeho rodiče jsou Phil a April Margera. Bam má staršího bratra Jesse, který je bubeníkem v kapele cKy. Jejich strýcem je Vincent Margera (Don Vito), který se objevoval hlavně v show Viva la Bam. V letech 2003-2005 chodil s Jenn Rivel, když se rozešli začal chodit kamarádkou z dětství Melissou "Missy" Rothstein. V pořadu Bam's Unholy Union je zdokumentována příprava na svatbu, a svatba s Missy, kterou si vzal 3. února 2007.

Filmování[editovat | editovat zdroj]

CKY (Camp Kill Yourself)[editovat | editovat zdroj]

První CKY video bylo natočeno v roce 1999 a dočkalo se dalších tří pokračování. CKY2K (2001), CKY3 (2002) a CKY4: The Latest & Greatest (2003). Hlavními protagonisty CKY byli Bam Margera, Brandon DiCamillo (Dico), Ryan Dunn, Rake Yohn a Chris Raab (Raab Himself) spolu s dalšími méně se objevujícími osobami dělali kousky podobné těm z Jackass.

Jackass[editovat | editovat zdroj]

Bam je jednou z výraznější osobností Jackass. Objevuje se jak v MTV sériích, tak ve všech Jackass filmech, protože společně s Johnny Knoxvillem přeměnili né moc známou sérii CKY na mnohem známější Jackass

Viva la Bam[editovat | editovat zdroj]

Bamova vlastní show která vznikala, až po Jackass. Jedná se o záběry, kdy Bam s přáteli ze CKY provádí různé vylomeniny, typu přestavby domu na skatepark, poté co rodiče poslal na třídenní výlet.

Bam's Unholy Union[editovat | editovat zdroj]

Svatba s Missy Rothstein a její plánování.

Filmy[editovat | editovat zdroj]

Společně s kamarádem Brandonem DiCamillem napsali a natočili filmy Haggard (v hl. roli s Ryanem Dunnem) a The Dream Seller (v hl. roli s Brandonem Novakem).

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]