Arina Averinová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Arina Alekseyevna Averina)
Arina Alexejevna Averinová
Narození13. srpna 1998 (25 let)
Zavolžje
Alma materInstitut tělesné kultury P. F. Lesgafta
Povolánímoderní gymnastka
Oceněnízasloužilý mistr sportu Ruska (2017)
medaile Řádu za zásluhy o vlast 2. třídy (2021)
PříbuzníDina Averinová (sourozenec)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Přehled medailí
Mistrovství světa v moderní gymnastice
stříbro 2017 Pesaro čtyřboj
stříbro 2019 Baku čtyřboj

Arina Alexejevna Averinová (rusky Арина Алексеевна Аверина; * 13. srpna 1998) je ruská reprezentantka v moderní gymnastice. V roce 2017 obsadila druhé místo na mistrovství světa a stejné místo obsadila v roce 2018 na mistrovství Evropy. Je dvojnásobná mistryně Ruska (2015, 2017).

Její dvojče Dina Averinová je také reprezentantka v moderní gymnastice.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Juniorky[editovat | editovat zdroj]

Obě dvě sestry se začaly věnovat moderní gymnastice pod vedením trenérky Larisy Bělovové, u které byly až do doby, kdy se staly členkami olympijského týmu a začaly trénovat pod Věrou Šatalinovou v Moskvě.

Arina, stejně tak jako Dina, začala závodit na mezinárodních soutěžích v roce 2011. Na Venera Cupu v Izraeli Arina získala stříbrnou medaili za obruč, bronzovou za sestavu s míčem, stuhou a celkově obsadila 3. místo. Na MTM Cup na Slovinsku obsadila v týmech (Dina Averinová a Alexandra Soldatovová) 1. místo a na ruském juniorském mistrovství byla 11. Dále byla 5. na z rusko-čínských hrách mládeže.

Seniorky[editovat | editovat zdroj]

V roce 2014 debutovala s její sestrou Dinou Averinovou v ruském prostředí, v hlavním městě Moskvě, kde celkově vyhrála 2. místo a umístila se za sestrou Dinou. Na Grand Prix v Cholonu získala celkově 1. místo a hned na to další den na dalších závodech obsadila 2. místo, před ní byla její nepřítelkyně a škoditelka Alexandra Soldatovová. V roce 2015 získala na Grand Prix v Moskvě další zlatou medaili a v Budapešti se stala držitelkou 3. místa na MTK. V roce 2016 získala dvě stříbrné medile a jednu bronzovou na Grand Prix. V následujícím roce obsadila na Světových hrách tři zlaté medaile a jednu bronzovou a v témže roce si přivezla tři zlaté medaile z evropského mistrovství v Budapešti. Na mistrovství světa obsadila dvě 1. místa, dvě 2. místa a jedno 3. místo. Rok 2017 se tedy zdá být zatím nejúspěšnější sezónou. V roce 2018 obsadila 1. místo na mistrovství světa v Sofii, odkud si přivezla i dvě 3. místa. K tomu všemu má zlatou medaili z evropského šampionátu v Guadalajaře.Na olympiádě v tokyu 2021 obsadila 4. místo a její sestra Dina Averinová obsadila místo 2.Jejich uuuhlavní nepřítelkyně Linoy Ashram. nesnáši ji obě dvě sestry Arina i Dina. Těsně před olympiádou jim totiž roztrhala dressy a oni si musely vzít jiné.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Narodila se rodičům Ksenii a Alexeji Averinovým ve městě Zavolžje. Dina a Arina začaly s gymnastikou ve čtyřech letech, hodně lidí spekuluje o tom, zda se považují za soupeřky. Na to jim Arina odpověděla: „Nejsme soutěžící. Pro nás je důležitější vidět na pódiu sportovce, který soutěží pod ruskou vlajkou a příjmením Averina“. Arina se narodila 20 minut před Dinou. Má ještě starší sestru Polinu Averinovou.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Arina Averina na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]