Šablona:Vložit

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šablona Vložit (dříve Přesunout část) je určena ke zobrazení cedule s oznámením o výzvě k vložení části stránky, k přesunutí ze stránky jiné. Je nutné udat právě jeden název existující zdrojové stránky, odkud má navržený obsah připutovat.

Šablona {{vložit}} je (podmnožinově) párová pod šablonami {{rozdělit}} a {{vyjmout}}.

Vložit část z většiny stránek do jiné stránky může každý wikipedista i bez použití této šablony: Ta jen zobrazuje ceduli s návrhem na vložení, zadání práce pro jiné wikipedisty.

Při samotném provádění přesunu obsahu z jedné stránky a vkládání do druhé je potřeba toto uskutečněnit 1:1, a to i s křížově vzájemnými zmínkami o zdroji/cíli ve shrnutích k editacím obou stránek, nejlépe včetně čísel verzí: klikem na "Trvalý odkaz" v levém menu obou stránek a pak třeba copypastem konce URL title=Zdrojový&oldid=15737010 do cílového, až pak u zdrojového title=Cílový&oldid=15737048 konečně s odstraněním již nakopírovaného obsahu.

Umístění[editovat zdroj]

Vždy na začátek části k vložení.

Použití[editovat zdroj]

Dána zdrojová stránka, již existující

{{Vložit|Praha}}

Dána zdrojová stránka, ještě neexistující

{{Vložit|Zdrojová stránka}}

Bez zdrojové stránky

{{Vložit}}

Jiný jmenný prostor[editovat zdroj]

Při navržení vložení části obsahu ze stránek v jiných jmenných prostorech než v hlavním, je technicky nutné u zdrojových stránek navíc tento jejich NS výslovně uvádět.

Parametry[editovat zdroj]

Komentář[editovat zdroj]

Pomocí parametru komentář je možné stručně doplnit důvod navrženého vložení/přesunu, případně doplnit další informace: Zejména kapitolu ve zdrojové stránce k vložení sem.

{{Vložit|Zdroj|komentář = kapitolu Pramen}}

Diskuse jinde[editovat zdroj]

Pomocí parametru diskuse je možné změnit výchozí diskusní stránku, která je přednastavena na zdrojovou stránku: Obě šablony ({{vyjmout}} i {{vložit}}) tedy defaultně odkazují na stejnou diskusi.

Pokud je ručně změněno místo diskuse v jedné šabloně na jedné stránce, holt už ručně musí být změněno i ve druhé šabloně, na druhé stránce: To už pak zůstává na odpovědnosti wikipedisty, který odkázal na jinou než výchozí diskusi, který určil jiné místo, aby oba odkazy vedly na stejnou diskusi. Tedy aby se diskutovalo jen na jednom místě, a ne zdvojeně na dvou místech.

Pokud už umístění diskuse měnit či zpřesňovat, tak rovnou s použitím odkazu na kotvu!

{{Vložit|Zdroj|diskuse = Diskuse:Insert (SQL)#Vložení více záznamů}}

Využití[editovat zdroj]

Šablona se používá v případech, kdy:

  • navrhovatel není oprávněn vložení provést;
  • je stránka zároveň navržena ke smazání;
  • je vložení části technicky náročnější;
  • může být vložení sporné, jedná se o stránku s vysokou návštěvností nebo se jedná o přesun obsahu napříč jmennými prostory.

Šablona řadí stránky vložení části do údržbové kategorie Údržba:Stránky s částí k vložení.

Související stránky[editovat zdroj]

Související šablony[editovat zdroj]