Zabijáci lesbických upírek

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zabijáci lesbických upírek
Původní názevLesbian Vampire Killers
Země původuSpojené královstvíSpojené království Spojené království
Jazykangličtina
Délka88 min
Žánryfilm o upírech
hororová komedie
černá komedie
LGBT film
akční film
ScénářPaul Hupfield
Stewart Williams
RežiePhil Claydon
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJames Corden
Mathew Horne
MyAnna Buring
Paul McGann
Vera Filatova
… více na Wikidatech
ProdukcePaul Hupfield
HudbaDebbie Wiseman
KameraDavid Higgs
StřihJames Herbert
Výroba a distribuce
PremiéraSpojené království 20. března 2009
Produkční společnostAlliance Films
DistribuceMomentum Pictures
Netflix
The Weinstein Company
Tržby1 673 391 GBP
Zabijáci lesbických upírek na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Zabijáci lesbických upírek (v originále Lesbian Vampire Killers) je britská filmová hororová komedie z roku 2009.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Poté, co se s Jimmym rozejde přítelkyně a Fletch ztratí práci klauna, se rozhodnou oba opustit místo svého neštěstí a utéct do odlehlé vesnice, již našli na staré mapě. Když přijdou k místnímu hostinci, potkají atraktivní zahraniční studentky historie. Místo, aby vevnitř našli další studentky, jak doufali, čeká na ně uvnitř pouze několik nevrlých mužů. Po chvíli přijde i místní vikář, který věří, že je Jimmy dlouho ztraceným potomkem místního lovce upírů. Jimmy a Fletch se dozví, že studentky směrovaly do chalupy, kde hodlají přenocovat, a tak se rozhodnou jet za nimi. Seznámí se se čtyřmi dívkami (Heidi, Lotte, Anke a Trudi) a jsou pozváni na jejich party.

Skupina přijede do cíle a zjistí, že vesnice trpí kletbou, kvůli které se každá dívka ve svých osmnácti letech promění v lesbickou upírku. Podle staré legendy upíří králova Carmilla přišla do vesnice, zabila její mužské osazenstvo a ženy svedla ke zlu. Když se Jimmyho dávný předek baron Wolfgang Mclaren vrátil z křížové výpravy, zjistil, že jedna z nakažených žen je jeho manželka Eva. Baron ukoval posvátný meč, porazil Carmillu. Ta před smrtí ale vesnici proklela – když se krev posledního z Mclarenů smíchá s krví panny, Carmilla bude vzkříšena.

Fletch a Jimmy stráví noc s dívkami, které potkali a Heidi, Anke a Trudi se promění v upírky. Eva se potom pokusí do svého upířího klanu získat i Lotte. Ta uprchne spolu s Fletchem a Jimmym po zabití Heidi a Anke do domu a tam se zabarikádují. Ke dveřím přijde Judy, Jimmyho bývalá přítelkyně, a Jimmy, jenž není schopen se od ní oprostit, ji vezme do ložnice. Lotte se Fletchovi svěří, že je panna, ale řekne, že tak nechce zemřít.

Vikář v kostele zkoumá lovce upírů, co zabil Carmillu. Pak se vydá za Jimmym. Ukáže se, že Judy je také upírka a Jimmy a Fletch ji zabijí. Ostatní upírky přijdou k chalupě a Jimmy je omylem pozve dovnitř. Eva zjistí, že Jimmy je potomek barona, co zabil Carmillu, a Lotte je panna, a tak je unese.

Vikář zachrání Fletche před Trudi a poví mu pravdu o vesnici a Jimmyho původu. Společně se vydají za Jimmym a Lotte. Když se upírky připravují Jimmyho a Lotte obětovat, Fletch a vikář odnášejí z baronova hrobu meč Dildo, jenž byl použit k zabití Carmilly. Vikářova dcera Rebecca, o niž má vikář strach, se rovněž stane upírkou a snaží se svést Fletche, který neví, že se z ní stala upírka. Když se ho Rebecca snaží napadnout, náhodou se napíchne na meč. Fletch se rozhodne, že vikářovi neřekne o dceřině smrti.

U Carmillina hrobu Lotte vyzná Jimmymu lásku. Upírky smíchají jejich krev, aby tak oživily Carmillu. Fletch a vikář se konečně dostanou k Lotte a Jimmymu, ale zjistí, že s sebou nemají meč. Vikář je osvobodí, ale Carmilla už je vzkříšena. Sám se obětuje, aby ostatní mohli jít zpět k autu pro meč. Eva se snaží svést Lotte, ale ta ji zabije náhrdelníkem s křížem, což rozzuří Carmillu. Fletch se snaží Lotte osvobodit, ale je sám chycen. Jimmy je osvobodí vržením meče na Carmillu, čímž probodne její srdce a zabije ji. Když je kletba přemožena, trojice se rozhodne nadále zbavovat svět zla.

Film končí záběrem na vlkodlaka-gaye vyjícího před měsícem v úplňku.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

James Corden Fletch
Mathew Horne Jimmy
Paul McGann vikář
Emer Kenny Rebecca, vikářova dcera
Lucy Gaskell Judy
Louise Dylan Anke
Ashley Mulheron Trudi
Tiffany Mulheron Heidi
Vera Filatova Eva
Silvia Colloca Carmilla, upíří královna
MyAnna Buring Lotte
Emma Clifford Rossi

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Lesbian Vampire Killers na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]