Wikipedista:Radecek007/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Electrify Asia[editovat | editovat zdroj]

electrify.asia
Zeměmezinárodní
SymbolELEC
Mince749 999 997[1]

ELEC je decentralizovaná síť založená na blockchainu marketplace 2.0 s využitím smart contacts, která propojuje prodejce elektřiny s jejími spotřebiteli.

Distribuce[editovat | editovat zdroj]

  1. Prodejci díky decentralizované síti nakupují společně s velkoobchodní slevou a zákazníci poté nakupují elektřinu levněji.
  2. Spotřebitelé nakupují na jejich P2P[2][2] síti přímo od výrobců bez nutnosti přeprodeje. Zde je výhodou jednak vyškrtnutí mezičlánku mezi výrobcem a zákazníkem, ale také možnost volby, pomocí IoT zařízení Synergy. Synergy umožňuje spotřebitelům nakupovat energii přímo od malých výrobců, jako jsou například solární a větrné elektrárny. To odstraní prostředníka a sníží náklady na energii pro všechny spotřebitele a dá možnost zvolit odběr od toho výrobce, který používá obnovitelné zdroje.

Působení[editovat | editovat zdroj]

Electrify Asia je situovaný v Singapuru, kde již má existující byznys a partnerství s jedním ze 3 největších poskytovatelů elektrické energie. Další lokace, kam by chtěl tým EA proniknout v roce 2019 je Japonsko, Filipíny, Vietnam a Austrálie.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]