Wikipedie:Trvalé zablokování

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Úvahy, názory a podněty k zamyšlení

Text této stránky není pravidlem ani doporučením, a v tomto smyslu tudíž není závazný. Je to ale názor, který na určité aspekty fungování Wikipedie zastává jeden či více wikipedistů a předkládá ho ostatním jako podnět k zamyšlení.

  • Jste-li zastáncem tohoto názoru: Pokud budete někde diskutovat, neargumentujte touto stránkou, jako by šlo o pravidlo, ale užijte odkaz na ni k vysvětlení svých pohnutek. Nebojte se k názoru přihlásit na příslušném místě diskuse nebo na vlastní uživatelské stránce.
  • Jste-li oponentem tohoto názoru: Nevkládejte do této stránky své názory. Diskutovat můžete v diskusi, můžete založit názorovou stránku s konkurenčním podnětem k zamyšlení.

Respektujte, že jiný wikipedista může mít jiný názor než vy.


Návrhy, poznámky a úvahy Wikipedisty:Jana Pospíšila.

Trvalé zablokování účtu uživatele Wikipedie (nebo jiného projektu nadace Wikimedia) je krajním prostředkem, jak zabránit zlovolnému vandalismu na otevřených datech encyklopedie (nebo datech v jiných projektech), nebo na duších ostatních uživatelů a soudružnosti komunity daného projektu.

Za opakované vyvolávání konfliktů ve jmenném prostoru Wikipedie Jimbo i anglicky hovořící správci udělili stovky tzv. „infinity bans“, tedy trvalé a neodvolatelné zablokování. Souvisí to s politikou en: Wikipedia:Banning_policy, kterou v české Wikipedii nemáme ještě docela v praxi zažitou.