Wikipedie:Pod reálnou lípou/Velký listopadový sraz 2019

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wikipedisté se valí do baru Nálet na sraz (anebo jde možná o demonstranty z roku 1989?)
Dort ke příležitosti oslavy 30 let svobody a demokracie

Zveme vás na velký celorepublikový wikisraz, který se uskuteční 16. listopadu 2019, tedy jen den před výročím 30 let svobody a demokracie, což je vhodná příležitost setkat se i s přespolními wikipedisty a wikimediány. Sejdeme se od 17 hodin v baru Nálet (Veletržní 820/73; celý prostor budeme mít jen pro sebe), kousek od Letné, t.j. z Letenského náměstí směrem dolů napravo. Kromě jídla, pití a družení se bude na programu zamyšlení se nad minulostí i budoucností Wikipedie a možná i krátké zavzpomínání pamětníků.

Akce je podpořena spolkem Wikimedia Česká republika.

  • společný přípitek, raut a dort
  • tipovací kvíz o Wikipedii a roku 89
  • vzpomínání pamětníků revolučních událostí roku 89
  • zhodnocení minulosti a budoucnosti Wikipedie
  • promítání fotek z historie české wikikomunity

Zúčastní se[editovat | editovat zdroj]

Pokud by někdo z mimopražských chtěl setrvat déle a v Praze přespat, můžete zkusit stránku Wikimedia Hospitality nebo se zkrátka domluvit s místními wikipedisty. Nějaké místo se určitě najde.

Na srazu se vystřídalo asi 35 lidí (nestihl jsem přesně spočítat), z toho asi 7 žen. Dorazilo i několik nových tváří a také účastníků seniorských kurzů. Většina srazu probíhala spíše v neformálním duchu. Účastníci si také zatipovali v kvízu (gratuluji vítězi Jklamovi, získal tuším 11 bodů ze 14) a společnými silami vytvořili svéráznou časovou osu české Wikipedie. :-) Díky všem, kdo přišli, za hezký večer!

— zapsal Vojtěch Veselý (diskuse) 21. 11. 2019, 14:50 (CET)[odpovědět]