U Młynarza – Zagroda Edukacyjna

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
U Młynarza – Zagroda Edukacyjna
Údaje o muzeu
StátPolskoPolsko Polsko
Založeno2018
Zeměpisné souřadnice
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

U Młynarza – Zagroda Edukacyjna, nebo také Zagroda edukacyjna U Młynarza a česky lze přeložit asi jako Naučná zahrada U mlynáře, je farma, skanzen a malý zábavní park s větrným mlýnem, založené za účelem muzejnictví a vzdělávání. Nachází se na sever od vesnice Mokry Dwór na levém břehu řeky Motława v okrese Gdaňsk v severním Polsku v geomorfologickém celku Żuławy Wiślane.[1][2][3][4][5]

Historie a popis[editovat | editovat zdroj]

U Młynarza – Zagroda Edukacyjna vznikla v roce 2018 z podnětu majitele, kterým je Wiesław Zbroiński. Nabízí možnost přímého kontaktu s četnými druhy domácích zvířat a občasně i s místním čápem, kteří se volně procházejí mezi hosty. Několik etnografických programů přibližuje dětem a dospělým život a řemesla ve staré krajině a zejména práci mlynáře. K tomuto účelu jsou k dispozici interiéry pečlivě zrekonstruovaného větrného mlýna a několika dalších budov. Zajímavé je také pečení domácího chleba, netradiční dětské hřiště. Místo slouží pro rozvoj kreativity a zručnosti.[1][2][3][4][5][6]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Vstup je zpoplatněn a pouze v otvíracích hodinách či po domluvě. Nachází se u cyklotras Szlak Motławski a Szlak Mennonitów.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b STUDIO 44, Creative Media Studio &. U Młynarza - Zagroda Edukacyjna - atrakcje dla dzieci. www.odkryjpomorze.pl [online]. [cit. 2024-01-19]. Dostupné online. (polsky) 
  2. a b  » Wiatrak Paltrak ( “U młynarza” ). zagrodaedukacyjna.pl [online]. [cit. 2024-01-19]. Dostupné online. 
  3. a b Zagroda edukacyjna "U Młynarza" - Familytime.pl | Wydarzenia dla dzieci Trójmiasto i okolice!. https://familytime.pl/ [online]. [cit. 2024-01-19]. Dostupné online. (polsky) 
  4. a b DUSIA. U Młynarza - zagroda edukacyjna w Mokrym Dworze [online]. 2021-03-13 [cit. 2024-01-19]. Dostupné online. (polsky) 
  5. a b Wiatrak w Mokrym Dworze na Żuławach. Europejskie Dni Dziedzictwa [online]. [cit. 2024-01-19]. Dostupné online. (polsky) 
  6. Mokry Dwór - Wiatrak i zagroda edukacyjna "u młynarza" - zdjęcia, mapa. fotopolska.eu [online]. [cit. 2024-01-19]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]