Program na ochranu princezen

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Program na ochranu princezen
Původní názevPrincess Protection Program
Země původuUSAUSA USA
Jazykangličtina
Délka89 minut
Žánrteenagerský film
ScénářAnnie DeYoung
RežieAllison Liddi-Brown
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleDemi Lovato
Selena Gomez
Nicholas Braun
Jamie Chung
Samantha Droke
Tom Verica
ProdukceDanielle Weinstock
HudbaJohn Van Tongeren
StřihMark Conte
Výroba a distribuce
PremiéraUSA 26. června 2009
DistribuceDisney–ABC Domestic Television
Netflix
Disney+
OceněníDirectors Guild of America Award for Outstanding Directing – Children's Programs (2009)
Program na ochranu princezen na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Program na ochranu princezen (v anglickém originálu Princess Protection Program) je americký televizní film společnosti Disney Channel z roku 2009. Režie se ujala Allison Liddi-Brown. Scénář byl napsán Annie DeYoung podle příběhu, který napsala DeYoung společně s Davidem Morgasenem.[1] Ve Spojených státech měl film premiéru 26. června 2009 na televizní stanici Disney Channel.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Výroba[editovat | editovat zdroj]

Natáčení probíhalo v Portoriku od 14. března 2008 do 18. dubna 2008, a je to první původní film společnosti Disney Channel natáčený v Portoriku. Scény ze školního prostředí byly natočeny v Colegio San Ignacio de Loyola a v Colegio San José v San Juan. Scény u jezera byly natočeny u Loíza Lake v Trujillo Alto. Natáčelo se rovněž na zámku Seralles Castle v Ponce nebo v zahradách Casa se España v Old San Juan.

Hudba[editovat | editovat zdroj]

Ve filmu byly představeny dvě písně: duet nazpívaný Lovato a Gomezovou s názvem „One an the Same“ a píseň nazpívaná Mitchellem Mussoem „The Girl Can't Help It“. Tyto písně se také objevily v albu Disney Channel Playlist, které vyšlo 9. června 2009. Ve filmu rovněž zazněly skladby „Two Worlds Collide“ od Lovato, „Saturdays and Sundays“ od KSM a „Ride“ od Diany Page.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Na Rotten Tomatoes získal film hodnocení 60 % z 5 recenzí.[2] Laura Friesová z časopisu Variety popsala film slovy „lehký jako letní vánek v zálivu Louisiany“. Friesová také pochválila filmovou spisovatelku Annie DeYoung za to, že poskytla mladým dívkám pěkné poselství týkající se sebeúcty. Friesová řekla, že film by měl být u cílového publika Disney Channelu hitem.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Princess Protection Program (2009 TV Movie): Full Cast & Crew. imdb.com [online]. [cit. 2023-04-23]. Dostupné online. 
  2. Princess Protection Program - Rotten Tomatoes. www.rottentomatoes.com [online]. [cit. 2023-04-23]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. FRIES, Laura. Princess Protection Program [online]. 2009-06-26 [cit. 2023-04-23]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]