Marťanská univerzita

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Mars University)
Marťanská univerzita
11. díl seriálu Futurama
Pův. názevMars University
Číslořada 1
díl 11
Premiéra19991003a3. října 1999
Tvorba
ScénářJ. Stewart Burns
RežieBret Haaland
Prod. kód1ACV11
Obsah
Úvodní titulekTransmitido en Martian en SAP
Úvodní filmeček"Pigs in a Polka" (1943)
Posloupnost dílů
← Předchozí
Zkáza Titanicu
Následující →
Den závislosti
Seznam dílů 1. řady
Seznam dílů seriálu Futurama
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Marťanská univerzita (v anglickém originále Mars University) je jedenáctá epizoda první série seriálu Futurama. Poprvé byla vysílána 3. října 1999 stanicí Fox.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Posádka Planet Express má doručit zásilku na pracoviště profesora Farnswortha a to na Marťanskou univerzitu. Bender navštíví svou bývalou robokolej, kde po něm chtějí, aby jim ukázal jak vypadá pravý studentský život. Ten to s radostí přijme a hned vyvolají na škole velký rozruch, který skončí podmínečným propuštěným všech členů robokoleje.

Fry se dozví, že o univerzitách z 20. století se povídá, že to byly jen jakési „drahé jesle“ a přihlásí se tam. Při zápisu předmětů si zvolí předmět Matematické modely kvantových neutrinových poli, což profesora nepotěší protože neumí učit. Později se jeho spolubydlícím stane opičák s kloboučkem, který ho dělá vysoce inteligentním. Za chvíli se začnou nesnášet. Opičák s kloboučkem pro profesora moc znamená a proto si na něj dává pozor. Při testu o historii 20. století ale bohužel uteče. Profesor, Fry a Leela ho začnou prohledat džunglí, až se dostanou k vodopádům, kde se na provazu tak tak drží. Opičák pád přežije. Nakonec se rozhodne, že nechce být vysoce inteligentní opici, ale stačí mu pouze průměrná inteligence a studium na ekonomické fakultě.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]