Letecký hrdina

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Letecký hrdina
572. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevLet's Go Fly a Coot
Číslořada 26
díl 20
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra3. května 2015
Česká TVPrima Cool
Česká premiéra28. září 2015
Tvorba
ScénářJeff Westbrook
RežieChris Clements
Prod. kódTABF13
Obsah
Gaučový gagMarge, Bart, Líza a Maggie se objeví jako tučňáci sedící na ledovém gauči, dokud je nesežere mrož Homer.
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Děcka jsou ve při
Následující →
Šikanátor
Seznam dílů 26. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Letecký hrdina (v anglickém originále Let's Go Fly a Coot) je 20. díl 26. řady (celkem 572.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal Jeff Westbrook a díl režíroval Chris Clements. V USA měl premiéru dne 3. května 2015 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 28. září 2015 na stanici Prima Cool.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Simpsonovi jsou pozváni na Milhousovu narozeninovou oslavu, která se ukáže být tak drahou, že Kirk musí prodat dům, aby ji mohl zaplatit. Když se Marge a Homerovi zdá, že všechny narozeniny začínají být příliš drahé, Homer podnikne drastická opatření a zničí velké narozeninové oslavy ostatních dětí. Výbor pro oslavy však Homerovy činy odhalí a pohrozí, že na rodinu uvalí černý puntík, čímž Bartovi, Líze a Maggie znemožní uspořádat další narozeninovou oslavu. Výbor nabídne Homerovi možnost odstranit černé puntíky tím, že zajistí Rodovi kouzelnou narozeninovou oslavu, s čímž Homer neochotně souhlasí. Při pořádání oslavy ve Springfieldském muzeu letectví a kosmonautiky jsou Simpsonovi překvapeni, když jeden z pilotů veteránů, kteří jsou na slavnostním ceremoniálu vyznamenáni, pozná dědečka a vypráví jim o službě Homerova otce u velitelství letectva před druhou světovou válkou. Veteránům se nelíbí, že se Homer a děda odcizili, a aktivně zasáhnou do jejich vztahu a donutí Homera, aby dědu pod hrozbou použití zbraně objal.

Na návštěvu přijíždí Milhousova nizozemská sestřenice Annika, která Barta přitahuje, i když si neustále stěžuje na americkou kulturu a seznamuje Barta s hloupými nizozemskými hrami a vapováním, na kterém se stane závislým. Marge přistihne Barta a Anniku při vapování, ale Bart i Homer jí připomenou, že v jejich státě je to legální. Když se Bart dozví, že Annika míří na letiště, aby odletěla domů, děda mu prozradí, že byl zamilovaný do servírky v hlavním bistru poblíž základny, ale neměl dost odvahy, aby upoutal její pozornost, a tak přerušil svou pravidelnou práci údržbáře a podnikl nadzvukový let, který ho málem zabil, ale servírku si získal – což byla Mona, Homerova matka.

Na závěr svého vyprávění děda Barta nabádá, aby byl opatrný s velkolepými gesty, kterými chce získat dívku, protože to nemusí vydržet, zvláště pokud se vydává za někoho, kým není. Bart zoufale spěchá na letiště, aby si mohl promluvit s Annikou, než odletí. Annika se jeho typickému „americkému gestu“ vysměje, ale Bart jí odpoví, že ji vlastně nemá rád, protože nedělá nic jiného, než že si stěžuje, a k lidem je milá, jen když od nich něco chce. Odhodí zbývající e-cigarety a odejde od ní, přičemž Annika se cítí ponížená tím, že ji odkopl Milhousův přítel, protože začne nizozemsky nadávat.

Když veteráni opouštějí Springfield, Homer a děda jsou opět v dobrém vztahu a Homer nejprve griluje a nakonec dědovi rozmixuje velký steak.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Epizoda získala rating 1,3 a sledovalo ji celkem 3,12 milionu diváků.[1]

Dennis Perkins z The A.V. Clubu udělil dílu známku C− a uvedl: „Celou epizodou se táhnou přízraky libovolného počtu potenciálně plodných příběhů, z nichž žádný scenáristé nerozvíjejí nad jejich nejzákladnější, povrchní obrysy. I kdyby byl díl od podlahy ke stropu nacpaný skvělými vtipy a momenty postav, stále by to bylo uspěchaných, frenetických 22 minut. Takhle je to stejně zapomenutelné a špatně vystavěné jako kterýkoli díl Simpsonových za posledních několik řad.“.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Let's Go Fly a Coot na anglické Wikipedii.

  1. Sunday Final Ratings: ‘Family Guy’ & ‘Secrets and Lies’ Adjusted Up - Ratings | TVbytheNumbers.Zap2it.com. web.archive.org [online]. 2015-05-06 [cit. 2021-11-25]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2015-05-06. 
  2. The Simpsons: “Let’s Go Fly A Coot”. The A.V. Club [online]. [cit. 2021-11-25]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]