Gavin MacIntosh

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Gavin MacIntosh
Narození22. března 1999 (25 let)
Tucson, Arizona, USA
Alma materMira Costa High School
Povoláníherec, model
Aktivní roky2010–současnost
Webwww.gavinmacintosh.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Gavin MacIntosh (* 22. března 1999 Tucson, Arizona, USA) je americký herec a model. Ve svých deseti letech odstartoval svou profesionální kariéru jako herec a model a proslavil se ztvárněním role Connora Stevense v seriálu Fosterovi.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se 22. března 1999[1] v Tucsonu v Arizoně, později se s rodinou přestěhoval do Hermosa Beach v Kalifornii. Studoval střední školu Mira Costa v Manhattan Beach, kterou absolvoval roku 2016. Má dva mladší bratry, Granta a Gage.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Roku 2010 začal svou hereckou kariéru hlavní rolí v krátkém dramatickém filmu Turns. Mezi jeho další role v krátkých filmech též patří role mladého Martina Thomase ve Science of Death nebo mladého Jonathana ve filmu Breathe. Následujicího roku vystoupil po boku jeho bratra Gage jako bratři Mark a Nick Patersonovi v dramatu Blood Games: Sanctioned to Die.

Téhož roku se poprvé objevil v televizi v hostující hlavní roli člena Ronova skautského oddílu v komediálním seriálu NBC Parks and Recreation. Mezi jeho další televizní role patří vystoupení jako Burtův 13letý bratr Bruce ve flashbacku z roku 1981 v komediálním seriálu Raising Hope od Foxu a jako Young Brad v pilotní epizodě navrhovaného sci-fi dramatického seriálu H.O.P.E.

O dva roky později (roku 2013) začíná hrát v seriálu Fosterovi. V seriálu ztvárňuje postavu Connora Stevense, pohledného a laskavého chlapce, který rozvíjí své city ke stydlivému a uzavřenému pěstounovi Judovi Adams Fosterovi (ztvárnil Hayden Byerly), což 13letého Jude a 14letého Connora přimělo začít pochybovat ohledně jejich sexuální orientace.

Kromě filmů a seriálu se též objevil v různých národních reklamách, včetně televizních kampaní, jako jsou Goodyear Tires, Oscar Mayer Lunchables, Pizza Hut, Lowe's a Honda. Jako dětský model se objevil i v tisku, včetně komerčních a redakčních kampaní mimo jiné pro Mattel, Target, Gap, Porsche, Hang Ten a Tom Tailor.

Dne 2. března 2015 ABC Family odvysílala díl seriálu Fosterovi Now Hear This, která ukazovala postavy MacIntoshe a Byerlyho, jak si dávají polibek, který je považován[kým?] za LGBT polibek dvou nejmladších lidí v historii americké televize. Ve svých dvou tweetech ze dne 29. března MacIntosh protestoval proti YouTube a jeho přidání věkového omezení k videu se scénou k polibku. Tím vyvolal kampaň na sociálních sítích a YouTube posléze věkové omezení odstranil. Scéna byla uvedena na 9. místě v seznamu 19 největších televizních LGBT momentů roku 2015. Jejich polibek byl také uveden v seznamu 7 nejlepších momentů z ABC Family The Wrap Rewind 2015.

Dne 23. prosince 2015 byl MacIntosh uveden v publikaci OUT Magazine, kde se diskutovalo o jeho slavném gay polibku.[2]

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Mezi jeho osobní zájmy patří skateboarding, cyklistika, fotbal, kreslení a malování, též skládání písní. Podporuje práva a rovnost pro LGBT a kampaň „Be Good to Each Other“.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Film
Rok Film Role Poznámky
2010 Turns (Není známo) Krátký
2011 The Science of Death Mladý Martin Thomas
Soulman: The Movie Bobby
Sweet Dreams Jakeu
Blood Games: Sanctioned to Die Mark Paterson Vlastnosti
The Bluewater Tale Alex Krátký
The Art if Paying Rent Jake McCormick
Breathe Mladý Jonathan
2012 Knocked Down Mladá Donny
2016 American Fable Martin Vlastnosti
Televize
Rok Program Role Poznámky
2011 Parks and Recreation Wayne Epizoda: „Pawnee Rangers“
Raising Hope Třináctiletý Bruce Epizoda: „Burtovi rodiče“
2012 H.O.P.E. Mladý Brad Epizoda: „Life Alone“ (Pilot)
2013–2016 The Fosters Connor Stevens Opakující se role, 25 epizod
2015–2017 Boses Parker Booth 2 epizody
2021 Good Trouble Connor Stevens[3] Hostující vystoupení, 1 epizoda

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Gavin MacIntosh na anglické Wikipedii.

  1. MACINTOSH, Gavin. Twitter [online]. [cit. 2023-04-23]. Dostupné online. 
  2. Dostupné online. 
  3. Dostupné online.