Ferrero Rocher

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ferrero Rocher
Ferrero Rocher logo produktu
Ferrero Rocher logo produktu
Základní informace
KategorieBonbóny,Čokoláda,Zmrzlina
Tvarčokoládová koule
Místo původuItálieItálie Itálie
Obvyklá hmotnost12
Nutriční hodnoty (100 g)
Energie2496
Složení
lískový oříšek, lískooříškový krém, gianduia krém, mléčná čokoláda s oříšky, sůl, aroma
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ferrero Rocher je komerční značka čokoládového výrobku italské společnosti Ferrero SpA. Ferrero Rocher je oplatka ve tvaru koule, která má polevu z mléčné čokolády a drcených lískových oříšků, uvnitř je naplněna krémem a obsahuje celý lískový oříšek. Produkt byl poprvé uveden na trh v roce 1982.

Ferrero Rocher pralinka

Složení[editovat | editovat zdroj]

Ferrero Rocher pralinka
Ferrero Rocher, složení pralinky vrstva po vrstvě.

Jádro pralinky tvoří celý opražený lískový oříšek, pokrytý velkou vrstvou lískooříškového krému a krému gianduia. Vše je obaleno v tenké vrstvě oplatky, která to pokrývá. Poslední vrchní vrstva pralinky je tvořena zrny lískových oříšků a mléčné čokolády. Pralinky, každá o hmotnosti asi 11/12 gramů, jsou jednotlivě zabaleny do zlaté hliníkové fólie a přilepeny do hnědých skládaných papírových košíčků. Na každou takto zabalenou pralinku je nalepena oválná samolepka s obchodním názvem produktu. Velkoobchodní distribuce obsahuje různé balení, od tří nebo čtyřdílných celofánových krabiček nebo tradičních plastových krabiček s obsahem 16 kusů pralinek uspořádaných ve dvou vrstvách. Větší dárkové krabičky mohou obsahovat i přes 20 kusů.[1]

Grand Ferrero Rocher[editovat | editovat zdroj]

Grand Ferrero Rocher je oplatka pokrytá mléčnou čokoládou s nasekanými lískovými oříšky, které se chuťově a tvarem i složením podobají pralince Ferreru Rocher, ale uvnitř produktu Grand Ferrero Rocher jsou navíc dovnitř vloženy samostatné pralinky Ferrera Rocher. Obal je stejný jako u předchozího produktu. Grand Ferrero Rocher se prodává jednotlivě. Existují verze různých gramáží a obsahující proměnlivý počet pralinek Ferrera Rocher.

Ostatní produkty[editovat | editovat zdroj]

Kromě pralinek vyrábí společnost Ferrero SpA pod obchodní značkou Ferrero Rocher také klasickou tabulkovou čokoládu[2] a zmrzlinu.[3] Tyto produkty jsou vyráběny jak s mléčnou čokoládou s nasekanými lískovými oříšky, podobně jako jsou vyráběny pralinky, tak s jinými druhy čokolády, a to s hořkou (zmrzlina i tyčinka) a bílou (pouze tyčinka).

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ferrero Rocher na italské Wikipedii.

  1. Specialità Ferrero Rocher. Web výrobce [online]. Ferrero Spa [cit. 2022-09-25]. Dostupné online. 
  2. Tavoletto di Cioccolato Ferrero Rocher. Web výrobce [online]. Ferrero Spa [cit. 2022-09-25]. Dostupné online. 
  3. Ferrero Rocher Gelato. Web výrobce [online]. Ferrero Spa [cit. 2022-09-25]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]