Felipe Varela

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Felipe Varela
Povolánímódní návrhář
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Felipe Varela je španělský módní návrhář.

Počátky kariéry[editovat | editovat zdroj]

Felipe Varela vystudoval design a návrhářství vzorů na Vyšší škole módního umění a technik (École supérieure des arts et techniques de la mode) v Paříži. Poté studoval na I.F.M., kde získal Oscara pro mladého návrháře.

Jako student v Paříži pracoval Varela pro mezinárodní módní domy, jako jsou Kenzo, Dior, Thierry Mugler, Lanvin, Angelo Tarlazzi a Torrente.

Vlastní značka[editovat | editovat zdroj]

V lednu 1996 přijel Varela do Madridu, kde založil svou stejnojmennou značku Felipe Varela. V roce 1996 začal předvádět svou tvorbu na Madrid Fashion Week. V roce 1998 otevřel svůj první madridský obchod na ulici José Ortega y Gasset 30.

V roce 2000 otevřel síť butiků Felipe Varela v obchodních domech El Corte Inglés.

V roce 2016 se Felipe Varela v rámci 20. výročí značky vrátil na Madrid Fashion Week s kolekcí nazvanou Crystal Army. V rámci tohoto výročí uvádí na trh novou značku s názvem VARELA, která zachovává všechny klíčové aspekty značky Felipe Varela, ale více se zaměřuje na mladší klientelu.

Významní klienti[editovat | editovat zdroj]

Šaty od Felipe Varely na sebe oblékla španělská královna Letizia, a to při příležitosti uvítání prezidenta Sarkozyho a Carly Bruniové ve Španělsku v roce 2009. Rovněž Varelovy šaty oblékla a na svatbě prince Williama a Catherine Middletonové v roce 2011.[1]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Felipe Varela na anglické Wikipedii.

  1. FRIEDMAN, Vanessa. A Crown Spurs Fashion in Spain [online]. The New York Times, 29.6.2015 [cit. 2021-06-02]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]