Diskuse s wikipedistou:Vrata

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

A díky za doplnění praotce Čecha! :-) Přeji Vám pěkný den! -- Mercy (|Ω) 20:06, 4. 2. 2008 (UTC)

Používejte prosím tlačítko Ukázat náhled[editovat zdroj]

Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. -- Mercy (|Ω) 20:13, 4. 2. 2008 (UTC)

Díky za upozornění... Učím se :)

Dobrý den, editoval jste dříve toto heslo. Přečtěte si prosím mé připomínky a reagujte, než začnu se změnami. Díky --Zákupák 12. 12. 2009, 06:45 (UTC)

Zdravím, chtěl bych se zeptat z čeho jsi čerpal informace do infoboxu v hesle Perun. Týká se to jak dalších jmen, doby uctívání (jeho kult je určitě starší, jeho konec je zas problematické určit, nemluvně že je ctěn i v současném rodnověří) i centra kultu (například Peryň leží velmi blízko Novgorodu a je otázkou jestli nebyly i další centra). --Crinkly.sun 30. 12. 2010, 16:20 (UTC)

Reference jsem doplnil - nějak mi vypadly, díky za upozornění... V infoboxu jsou samozřejmě informace jen v základní, zjednodušené formě. První písemné zmínky o Perunovi jsou snad z 6. století - 11. st. před Kristem mi už samo o sobě přijde dost hluboký odhad. Co se týče další míst uctívání, případně novověkých forem uctívání, myslím, že by bylo lépe rozvést je spíš v textu... --Vrata 30. 12. 2010, 16:31 (UTC)
Obávám se že zrovna Encyklopedie bohů Jordana nebude nejlepší zdroj, některé anglické zdroje co se zrovna slovanského náboženství týče nejsou moc spolehlivé. Každopádně:
  • Perkunas s Perkons nejsou jiná jména Peruna, jsou to jména baltského boha hromu (http://en.wikipedia.org/wiki/Perk%C5%ABnas), který je sice Perunovi blízký ale není totožný. Peruň a Perende se mi taky nezdají.
  • Perun je poprvé zmiňován nejspíše v Životě svatého Demétria, tj. by se tomu měla informace v infoboxu přizpůsobit. Konec kultu jak jsem psal moc určit nelze, ale každopádně by údaj třeba 12. století byl validnější.
  • Obětiště tohoto boha se jmenuje Peryň, nikoliv Periň a jako centrum kultu je s Novgorodem víceméně totožné.

Osobně si myslím že u slovanských božstev je tolik nejasností že infoboxy budou vždy zavádějící.--Crinkly.sun 30. 12. 2010, 16:52 (UTC)

Nu - snad máš pravdu. Přiznávám, že konkrétně Perunem jsem se příliš nezabýval. Vytvořil jsem infobox při jiné příležitosti a nahodil jsem ho mezi slovanská božstva s tím, že se třeba ujme... Což se z tvé reakce moc nezdá :) . Budiž, jestli se ti to zdá sporné, klidně ho odstraň nebo přepracuj.--Vrata 30. 12. 2010, 16:58 (UTC)
Díky za vstřícnost. Odstraním ho tedy, u ostatních slovanských božstev by to s těmi infoboxy ještě těžší.--Crinkly.sun 30. 12. 2010, 17:12 (UTC)

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět