Diskuse s wikipedistou:Vobrcz/Archiv 2006–2008

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Krajská vědecká knihovna Liberec[editovat zdroj]

Díky, že experimentujete s Wikipedií. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte laskavě pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete něco dozvědět o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Wikipedie:Vítejte ve Wikipedii. Děkujeme. --Aktron 21:10, 27. 8. 2006 (UTC)

Soubor:Richard Krajco.jpg[editovat zdroj]

Dobry den, mohu se zeptat, na kterych webovych strankach konkretne autor povoli uziti souboru Richard Krajco.jpg - [1], a kdo autorem je? Dekuji --Kronn 14:34, 3. 11. 2006 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

Kromě toho, že u obrázku není uveden zdroj, také chybí povolení autora. Tlusťa 14:35, 3. 11. 2006 (UTC)

Omlouvám se. Tyto údaje neznám, přečetl jsem si (bohužel až dodatečně) pravdila vkládání souboru. Obrázek bude asi nutno smazat, protže je téměř nedohledatelné kdo je jeho autorem. Žil jsem v domění, že pro takovéto nekomereční účely je možné (bohužel jsem se mílil). Dočetl jsem se na stránkách www.ceskoprotichudobe.cz, že fotografie lze použít pouze na podporu jejich kampaně. Pokusím se soubor smazat.

--Vobrcz 14:43, 3. 11. 2006 (UTC)

OK, obrázek tedy smažu. Tlusťa 14:45, 3. 11. 2006 (UTC)

K hlasování[editovat zdroj]

Vítám, po dlouhé době opět na Wikipedii. Jen bych Vás rád upozornil, že máte příliš málo příspěvků v hlavním jmenném prostoru na to, abyste mohl hlasovat (třeba o smazání nějakého článku). --Luděk 18:15, 14. 4. 2007 (UTC)

Omlouuvám se, nějak jsem přehlédl, že se musí jednat o hlavní namespace. --Vobrcz 18:24, 14. 4. 2007 (UTC)

Zkopírujte váš návrh do předmětného článku a navrhněte ukončení hlasování o smazání z důvodu přepracování. Ta pasáž o historii je sice dost pochybná (spousta nedoložených tvrzení), ale jinak to vcelku má podobu encyklopedického článku, takže by to snad mělo projít (kdyžtak se bude hlasovat znova:-( ) Jedudědek 08:14, 24. 4. 2007 (UTC)

Článek jsem přesunul. Jak se navrhuje ukončení hlasování bohužel nevím... --Vobrcz 08:22, 24. 4. 2007 (UTC)
Já ho ukončím a on se kdyžtak někdo ozve :-) Jedudědek 08:24, 24. 4. 2007 (UTC)

Junák Skaut[editovat zdroj]

Šablony a kategorie, které nějak sesupují wikipedisty podle zájmů, na české wikipedii nejsou dovolené, vizte Wikipedie:Nálepky. Ale můžeme mít šablonu "Tento uživatel se zajímá o skauting". --Miraceti 21:02, 26. 4. 2007 (UTC)

Dovoluji si trochu nesouhlasit. To doporučení se týká pouze pevných konkrétních šablon vytvářejících nálepky, nálepka založená pomocí obecné šablony na vlastní stránce může obsahovat Tento uživatel je Junák. Vobrczova nálepka je přesně taková, takže je v pořádku (viz diskuse k Miracetim uváděnému doporučení). Kategorizace podle názorů a příslušnictví k organizacím je ovšem skutečně proti zdejšímu zvykovému právu. Na druhé straně proti němu není domluvit se na tom, že do nálepky bude dán odkaz na nějaký příliš nevyužívaný obrázek - a pokud se pak na něj klikne, dole budou automaticky vypsány všechny stránky, na kterých je - tj. ti wikipedisté, co si ho tam dali... :o) --Cinik 10:05, 29. 4. 2007 (UTC)
S tímto souhlasím, nijak se to nepere s tím, co jsem napsal. Můj příspěvek se týkal šablon a kategorií. --Miraceti 10:36, 29. 4. 2007 (UTC)

Sousedy ukrajiny jsou Maďarsko, ... ... Filipíny, Spojené státy Americké. Hlavním představitelem je papež David Sklenář.[editovat zdroj]

Tímto způsobem ukazovat dětem Wikipedii je zřejmě nejlepší způsob jak do budoucna zaměstnat ty, jenž rádi bdí nad vandalismem. Pro podobné demonstrace je zde Pískoviště. Na druhou stranu, jestli se stanou nadšenými Wikipedisty... Lovecz 12:04, 27. 4. 2007 (UTC)


Toť otázka... Upozornil jsem děti, že správci toto vše dělají zdarma a ve svém volném čase a ať je zbytečně neotravují. A alepoň mají zkušenost, že vandalismus nemá ždáný smysl, protože je během chvilky opraven. --Vobrcz 14:37, 1. 5. 2007 (UTC)

Striking your vote[editovat zdroj]

Vážený uživateli Vobrcz,

Děkujeme Vám za Váš zájem o volby do správní rady nadace Wikimedia. Volební komise Vám s lítostí oznamuje, že Váš hlas byl přijat omylem a bude na základě níže popsaných volebních pravidel vyškrtnut.

Volební komise musela bohužel vyškrtnout 220 hlasů. Tyto hlasy byly podány voliči, kteří nebyli k volbám způsobilí. Podle volebních pravidel musí volič mít k 1. březnu alespoň 400 editací.

Seznam voličů, který jsme odeslali společnosti Software in the Public Interest (SPI), která na volbách spolupracuje, byly nesprávné, a Váš uživatelský účet byl na tomto seznamu. Kvůli chybě v programu sčítající editace tento seznam obsahoval jména uživatelů s alespoň 201 editacemi k 1. březnu místo správných 400 editací. Chyba již byla opravena a SPI obdržela seznam správný.

Na prvním, nesprávnem seznamu bylo jako způsobilé uznáno celkem 80 458 uživatelských účtů. Toto číslo se nyní zmenšilo na 52 750. Do ranních hodin 4. července hlasovalo celkem 2 773 voličů; 220 z nich, mezi nimi i Vy, bude kvůli uvedené chybě diskvalifikováno. Seznam diskvalifikovaných je dostupný na adrese https://wikimedia.spi-inc.org/index.php/List_of_struck_votes.

Víme o možnosti, že některý z diskvalifikovaných voličů může mít účty na jiných projektech Wikimedia s více než 400 editacemi, a proto může být stále způsobilý k hlasování. Tato možnost je v pořádku a komise ji doporučuje.

Znovu se omlouváme za způsobené problémy. Vaše komentáře, dotazy či připomínky uvítáme na stránce m:Talk:Board elections/2007/en.

Za volební komisi Wikimedia Foundation
Kizu Naoko
Philippe
Jon Harald Søby
Newyorkbrad
Tim Starling

Prosba ohledně copyvií[editovat zdroj]

Pokud naleznete copyvio, zapisujte ho na stránky Wikipedie:Porušení práv, výrazně tím usnadníte jejich správu. Děkuji --Vrbova 22:59, 1. 10. 2007 (UTC)

Děkuji za připomenutí, úplně jsem na to zapomněl. --Vobrcz 10:15, 4. 10. 2007 (UTC)

Tramvaje v Liberci[editovat zdroj]

Dík za doplňování a vytváření článků o tramvajové dopravě v Liberci ;) --Adam22 19:12, 2. 11. 2007 (UTC)

Není zač :-)--Vobrcz 20:46, 2. 11. 2007 (UTC)

Wikivyznamenání: Nováček[editovat zdroj]

„Nováček“

Zdravím Vás. Kolega Zákupák se mi zmínil, že Vám tu už nějaký čas chybí zasloužené Vyznamenání za věrnost Wikipedii. Tímto Vám tedy připínám bronzový odznak a oficiálně se stáváte „Nováčkem“ české Wikipedie. Gratuluji a přeji pohodu při práci zde. S pozdravem --Doktory 1. 8. 2008, 07:49 (UTC)


Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty velmi důležitá, jelikož se na ní zobrazují veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změnyhistorie článku zbytečně přeplňují a znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, zadejte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout, opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc za pochopení. A vyplňovat WP:shrnutí editace taky není špatné. --Nolanus C E 6. 11. 2008, 15:11 (UTC)

Sorry, jsem zbrklej. Odešlu to a pak si řeknu: "Ještě tohle by stálo za to...". Jsem v tom hroznej, co? Tak já se polepšim. --Vobrcz 6. 11. 2008, 15:14 (UTC)