Diskuse s wikipedistou:Rehakt

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 14. 9. 2009, 10:49 (UTC)

Obrázek bez zdroje a licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 1. 10. 2009, 06:43 (UTC)

Odpověděl jsem na Vaší diskusní stránce.

V. Břicháček[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o uvedení nějakého zdroje o tom, že zemřel, jinak wikipedie nemůže takovéto informace publikovat. Děkuji. --Kacir 4. 2. 2010, 09:58 (UTC)

Dobrý den, pane Řeháku, rád bych vysvětlil tuhle trochu trapnou a smutnou záležitost. Já věřím, že informaci o úmrtí docenta Břicháčka máte z důvěryhodného zdroje, jenže není jednoduché ji nezávisle potvrdit. Wikipedie stojí na sekundárních zdrojích informací, nikoli primárních, což má různé důvody. Například se už vyskytly pokusy o desinformace tohoto druhu, což je všem zúčastněným dost nepříjemné, viz například historii hesla Karel Malý. Wikipedie sama o sobě důvěryhodným zdrojem není. Je proto potřeba dát čtenáři odkaz na takový zdroj, ze kterého si informaci může sám ověřit. Jistě nebudeme psát: „Zavolejte si do Městské knihovny a chtějte pana ředitele, potvrdí vám pravdivost.“ Bohužel to znamená, že bude článek nějakou dobu neaktuální, ale to není katastrofa, encyklopedie nejsou zprávy. Jsem přesvědčen, že informace o tak významné osobě se brzy v sekundárních zdrojích objeví, nejspíš ještě dnes. Díky za pochopení a nezlobte se na nás, prosím. Mějte se fajn.--egg 4. 2. 2010, 10:29 (UTC)
Dobrá, beru to. Mějte se. --Rehakt 4. 2. 2010, 11:04 (UTC)