Diskuse s wikipedistou:Ramon

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Horst 22:57, 31. 3. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří obrázky i s českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc! --Martin Kozák 18:41, 6. 5. 2007 (UTC)

Jízdní řády[editovat zdroj]

Spojeno s reakcemi v diskusi uživatele Jagro


Ahoj, upravoval jsi stránku Přehled vlaků kategorie EC v Česku, na kterou jsem dal před nedávnem šablonu Upravit - doprava kvůli absenci údajů z JŘ 07/08, tuto šablonu jsem nyní již odebral, protože jsi data přidal, něco o tom je i v diskuzi k dané stránce Diskuse:Přehled vlaků kategorie EC v Česku. Chtěl jsem se zeptat, jestli si data vzal z nějakého seznamu EC vlaků, nebo jestli si je vypisoval z JŘ nebo odjinud... Pokud je to z nějakého webu, tak mi prosím napiš adresu, popřípadě ji přidej i jako referenci k zmíněnému článku. Díky moc, --Jagro 18:03, 25. 1. 2008 (UTC)

Zdravím. Psal si mi ohledně přidání údajů k vlakům EC za rok 2007/2008. Tu šablonu, kterou jsi tam dal, jsem ještě nechtěl odstraňovat, protože sem tam ještě nedal všechny EC letošního řádu, ale je to v podstatě jedno.
Jinak ty údaje sem bral primárně z jízdního řádu, ale údaje o odjezdech beru ze stránky IDOSu, kde je pod odkazem vlaky záložka Spoje a tam se dá napsat číslo konkrétního vlaku a ono to vyhodí veškeré vlaky s tímto číslem a i s údaji o zastávkách a časech odjezdů. Jako referenci k článku sem ji nechtěl dávat, protože se to pokaždé mění, ale konec konců bych tam odkaz na IDOS jako takový dát mohl, což udělám hned, jak se zase k editaci dostanu. Pokud to teda neudělá někdo jiný... Měj se. Ramon 20:10, 29. 1. 2008 (UTC)

Aha, já jsem myslel, že údaje bereš z nějakého již generovaného seznamu a urpavuješ je do „wikiformátu“. Mám takový pocit, že jsem tento seznam kdesi viědl, ale nemůžu si nějak vzpomenout kde, přemýšlím hlavně o nějakých stránkách žel. nadšenců (což je možné, že se jedná o kopii Tvého seznamu) nebo o CD JŘ 06/07 od IDOSu, tam něco takového určitě bylo, ale už si nepamatuji, jestli by to bylo použitelné pro tento článek, aby Ti to ušetřilo práci (v případě, že by to bylo i na nových verzích CD...). Snažil jsem se to najít někde na netu, ale bohužel... :( Jinak k obsahu jsem se zase vyjádřil na Diskuse:Přehled vlaků kategorie EC v Česku. --Jagro 14:02, 30. 1. 2008 (UTC)

Osobně jsem to neviděl na žádných stránách, já sám navštěvujei stránky Želpage, ale tam jsou uvedeny jen časy v Česku. Nicméně ten přehled na stránce o vlacích EuroCity už byl udělaný ještě předtím, než jsem ji začal upravovat já a to skoro v podobě, v jaké je teď. Později to bylo jen rozdělené na dvě stránky. Jinak další příspěvek jsem taktéž uvedl na Diskuse:Přehled vlaků kategorie EC v Česku Ramon 00:05, 31. 1. 2008 (UTC)

Přehled vlaků kategorie EN v Česku[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Přehled vlaků kategorie EN v Česku. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --Ioannes Pragensis 5. 1. 2011, 15:44 (UTC)

Totéž se týká dalších 3 článků začínajících na "Přehled vlaků". Je tam i problém s WP:CWN, chtěly by po doložení významnosti radikálně přepsat. Zdravím,--Ioannes Pragensis 5. 1. 2011, 16:02 (UTC)